Connect with us

Diertjes

Kersverse politiehond vindt vermiste mama en peuter tijdens eerste opdracht.

Een nieuwbakken politiehond ontpopte zich tijdens zijn eerste opdracht meteen tot een echte held. Hij vond een vermiste moeder en peuter.

Max is nog maar pas aan de slag als politiehond bij Dyfed-Powys Police in Wales. En zijn eerste opdracht was er meteen eentje om nooit meer te vergeten.

Een mama en haar baby van een jaar oud waren al twee dagen vermist. Ze hadden een nacht in open lucht gespendeerd. Afgelopen zaterdag ontdekte Max het duo op de rand van een ravijn in een verlaten en afgelegen zone van Powys.

Max, een Duitse herder, werkt sinds februari voor de politie. Het is duidelijk dat hij een goede opleiding heeft gehad. Dankzij Max zag politieagent Peter Lloyd de vermiste moeder om hulp zwaaien. Het tweetal is naar beneden gebracht en nagekeken door de dokters.

Agent Jonathan Rees-Jones verklaarde: “De vrouw was al twee dagen niet meer gezien of niemand had contact met haar gehad, wat niet van haar gewoonte was, en haar telefoon deed het niet, dus er waren grote zorgen om haar veiligheid.”

Groot gebied

Uiteindelijk is de auto van de dame gevonden op een bergweg. Maar er was nog altijd een groot gebied uit te kammen. De politiehond begon te speuren in open terrein. Max deed er samen met een reddingsteam en een helikopter alles aan om de vrouw en haar kind terug te vinden.

De agent legde uit: “Ze waren veilig, maar hadden het koud, en het leek erop dat ze al lange tijd in de omgeving waren.”

De verzorger van Max is in de zevende hemel en heel trots. “Max bleef geconcentreerd tijdens de lange speurtocht en hij was van onschatbare waarde”, klinkt het nog.

Laten we Max overladen met hartjes!