-

Diertjes

Kersverse politiehond vindt vermiste mama en peuter tijdens eerste opdracht.

Een nieuwbakken politiehond ontpopte zich tijdens zijn eerste opdracht meteen tot een echte held. Hij vond een vermiste moeder en peuter.

Max is nog maar pas aan de slag als politiehond bij Dyfed-Powys Police in Wales. En zijn eerste opdracht was er meteen eentje om nooit meer te vergeten.

Een mama en haar baby van een jaar oud waren al twee dagen vermist. Ze hadden een nacht in open lucht gespendeerd. Afgelopen zaterdag ontdekte Max het duo op de rand van een ravijn in een verlaten en afgelegen zone van Powys.

Max, een Duitse herder, werkt sinds februari voor de politie. Het is duidelijk dat hij een goede opleiding heeft gehad. Dankzij Max zag politieagent Peter Lloyd de vermiste moeder om hulp zwaaien. Het tweetal is naar beneden gebracht en nagekeken door de dokters.

Agent Jonathan Rees-Jones verklaarde: “De vrouw was al twee dagen niet meer gezien of niemand had contact met haar gehad, wat niet van haar gewoonte was, en haar telefoon deed het niet, dus er waren grote zorgen om haar veiligheid.”

Groot gebied

Uiteindelijk is de auto van de dame gevonden op een bergweg. Maar er was nog altijd een groot gebied uit te kammen. De politiehond begon te speuren in open terrein. Max deed er samen met een reddingsteam en een helikopter alles aan om de vrouw en haar kind terug te vinden.

De agent legde uit: “Ze waren veilig, maar hadden het koud, en het leek erop dat ze al lange tijd in de omgeving waren.”

De verzorger van Max is in de zevende hemel en heel trots. “Max bleef geconcentreerd tijdens de lange speurtocht en hij was van onschatbare waarde”, klinkt het nog.

Laten we Max overladen met hartjes!

Diertjes

Een alligator sleept een vrouw van 85 jaar mee de dood in terwijl ze probeert haar hond te beschermen

Een nieuwe video toont het angstaanjagende moment waarop een alligator naar een vrouw sprong die haar hond uitliet bij een meer in haar gemeenschap in Florida, haar de dood in slepend.

De afschuwelijke gebeurtenis, vastgelegd op video die door Inside Edition werd verkregen, ontvouwde zich voor een buurman die wanhopig 911 belde terwijl ze probeerde de vrouw te helpen. Maar het was te laat.

Gloria Serge, 85, stierf nadat ze was doodgebeten door de 10-voet lange alligator toen ze op maandag haar geliefde hond Trooper uit de klauwen van het reptiel probeerde te redden.

De hond van Serge overleefde de aanval, maar de alligator werd later gevangen en geëuthanaseerd.

Serge’s laatste momenten werden vastgelegd op een wildcamera in de Spaanse Lakes Fairways retirement community in Fort Pierce, Florida.

Ze is te zien terwijl ze langs het meer loopt met haar hond, waarna de alligator boven water komt en vervolgens naar het tweetal uithaalt.

Serge probeerde de hond weg te krijgen bij de kaken van de alligator, maar het reptiel greep haar in plaats daarvan en sleepte haar het meer in.

Haar bange buurman Carole Thomas, 76, vertelde Inside Edition dat ze de vrouw probeerde te helpen terwijl ze aan de telefoon was met 911.

“Er is een vrouw in het meer. De alligator heeft haar!”

Terwijl het gesprek zich ontvouwde, raakte de buurman meer van streek toen ze de vrouw niet meer boven water zag komen.

“Ik denk dat ze weg is, oh mijn God,” huilt Thomas in de telefoon.

Thomas zei dat ze een stok haalde om de vrouw naar het land te proberen trekken, maar ze zei: “Ik had haar hoe dan ook niet eerder kunnen bereiken.”

“Het is vreselijk voor haar familie,” voegde Thomas eraan toe. “Het is gewoon vreselijk, vreselijk. En haar vrienden, ik sprak gisteren met een paar van haar vrienden die er kapot van zijn.”

Haar lichaam werd later uit het meer gehaald.

Plaatselijke bewoners vertelden Inside Edition dat de alligator een buurtattractie was die ze Henry noemden. Hij werd gevangen en geëuthanaseerd na de aanval.

De autoriteiten van Florida waarschuwen de bewoners om niet met hun huisdieren bij de vijvers en meren in de omgeving te wandelen.

Serge is de derde persoon die in Florida sinds juli vorig jaar door een alligator is gedood.

Wildlife-experts vonden de alligator op de bodem van de vijver en trokken hem uit het water, waarbij een ambtenaar te zien was die bovenop het reptiel zat.

Een andere oudere vrouw werd gedood door twee alligators nadat ze in juli 2022 in een vijver bij haar huis in het Boca Royale Golf and Country Club in Englewood was gevallen.

De vrouw, waarvan de identiteit niet bekend is, worstelde om boven water te blijven toen twee alligators naar haar

Bekijk de video: 

Lees verder