-

Economie

Meisje (12) krijgt vette cheque voor uitvinding om doden in hete auto’s te voorkomen.

Ondanks talrijke waarschuwingen en voorgaande drama’s, zijn er elk jaar nog altijd kinderen die sterven in snikhete auto’s.

Maar de 12-jarige Lydia Denton besloot dat het tijd was om daar iets aan te doen.

Ze vertelde: “Ik was er heel erg door aangeslagen omdat het iets is dat gebeurt in de echte wereld, en ik weet dat het voorkomen kan worden. En niemand kwam met een goedkope manier om het op te lossen.”

Lydia uit North Carolina ontwikkelde een slim toestelletje voor op de achterbank dat detecteert wanneer er een kind op de stoel zit en meet de temperatuur in de auto.

Het apparaatje past onder de hoes van de stoel en geeft de ouders een waarschuwing wanneer er een kind zit en wanneer de temperatuur binnen boven de 40 graden uitstijgt.

Haar ingenieuze oplossing ‘Beat the Heat Car Seat’ kreeg een prijs van 20.000 dollar van de CITGO Fueling Education Student Challenge.

Lydia deelde het geld met haar 14-jarige broer en 10-jarige zus, die hielpen bij de ontwikkeling van de uitvinding. Nu wil het meisje het geld gebruiken om het toestel op de markt te brengen.

Laten we deze slimme meid overladen met hartjes!

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder