-

Economie

Meisje (12) krijgt vette cheque voor uitvinding om doden in hete auto’s te voorkomen.

Ondanks talrijke waarschuwingen en voorgaande drama’s, zijn er elk jaar nog altijd kinderen die sterven in snikhete auto’s.

Maar de 12-jarige Lydia Denton besloot dat het tijd was om daar iets aan te doen.

Ze vertelde: “Ik was er heel erg door aangeslagen omdat het iets is dat gebeurt in de echte wereld, en ik weet dat het voorkomen kan worden. En niemand kwam met een goedkope manier om het op te lossen.”

Lydia uit North Carolina ontwikkelde een slim toestelletje voor op de achterbank dat detecteert wanneer er een kind op de stoel zit en meet de temperatuur in de auto.

Het apparaatje past onder de hoes van de stoel en geeft de ouders een waarschuwing wanneer er een kind zit en wanneer de temperatuur binnen boven de 40 graden uitstijgt.

Haar ingenieuze oplossing ‘Beat the Heat Car Seat’ kreeg een prijs van 20.000 dollar van de CITGO Fueling Education Student Challenge.

Lydia deelde het geld met haar 14-jarige broer en 10-jarige zus, die hielpen bij de ontwikkeling van de uitvinding. Nu wil het meisje het geld gebruiken om het toestel op de markt te brengen.

Laten we deze slimme meid overladen met hartjes!

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder