-

Economie

Kat betrapt op drugssmokkel ontsnapt uit de gevangenis.

Soms overtreft de realiteit de fictie. Dat is ook bij dit bericht weer het geval. Het lijkt wel iets uit een film. Verschillende media brengen verslag uit over een kat die betrapt was op smokkelen in de grootste gevangenis van Sri Lanka.

De kat probeerde simkaarten en drugs binnen te smokkelen. Dat op zich is al heel bijzonder, maar nu blijkt dat de poes ook nog eens uit de gevangenis wist te ontsnappen.

De bewakers van de gevangenis van Welikada in Colombo hadden de kat vorige zaterdag gevangen. Het beestje droeg een tasje met twee simkaarten, een geheugenkaart en ongeveer twee gram heroïne erin.

De volgende dag slaagde de kat erin om te ontsnappen! Volgens de lokale media verloren de bewakers hem even uit het oog. Het diertje maakte daar dankbaar gebruik van en ontsnapte uit de kamer waar hij was opgesloten.

De directie van de gevangenis legde nog geen verklaringen af over de ontsnapping. De lokale politie stelde een onderzoek in omdat er al enkele weken een toename is van mobiele telefoons en drugs in de zwaarbewaakte gevangenis.

Het is overigens niet de eerste keer dat dieren worden ingezet om verboden spullen in de gevangenis binnen te smokkelen. Onlangs vingen de autoriteiten nog een adelaar die drugs smokkelde.

Hopelijk stelt het poesje het goed en blijft het op het rechte pad.

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder