Connect with us

Economie

Kat betrapt op drugssmokkel ontsnapt uit de gevangenis.

Soms overtreft de realiteit de fictie. Dat is ook bij dit bericht weer het geval. Het lijkt wel iets uit een film. Verschillende media brengen verslag uit over een kat die betrapt was op smokkelen in de grootste gevangenis van Sri Lanka.

De kat probeerde simkaarten en drugs binnen te smokkelen. Dat op zich is al heel bijzonder, maar nu blijkt dat de poes ook nog eens uit de gevangenis wist te ontsnappen.

De bewakers van de gevangenis van Welikada in Colombo hadden de kat vorige zaterdag gevangen. Het beestje droeg een tasje met twee simkaarten, een geheugenkaart en ongeveer twee gram heroïne erin.

De volgende dag slaagde de kat erin om te ontsnappen! Volgens de lokale media verloren de bewakers hem even uit het oog. Het diertje maakte daar dankbaar gebruik van en ontsnapte uit de kamer waar hij was opgesloten.

De directie van de gevangenis legde nog geen verklaringen af over de ontsnapping. De lokale politie stelde een onderzoek in omdat er al enkele weken een toename is van mobiele telefoons en drugs in de zwaarbewaakte gevangenis.

Het is overigens niet de eerste keer dat dieren worden ingezet om verboden spullen in de gevangenis binnen te smokkelen. Onlangs vingen de autoriteiten nog een adelaar die drugs smokkelde.

Hopelijk stelt het poesje het goed en blijft het op het rechte pad.