Connect with us

Economie

Nieuwe corona-uitbraken mogelijk gelinkt aan voedselmarkt.

Ondertussen keert de wereld langzaam maar zeker terug naar het nieuwe normaal. De eerste coronagolf lijkt in heel wat landen achter de rug. Nu zijn er echter meldingen van nieuwe corona-uitbraken in China.

Vorige donderdag leek Peking nog vrij van het virus te zijn. Maar vrijdag werden er zes nieuwe gevallen gemeld. Volgens de lokale autoriteiten is er mogelijk een link met de grote voedselmarkt Xinfadi.

De overheid nam draconische maatregelen om duizenden personen te laten testen op het virus.

De voedselmarkt werd gesloten en de inwoners van elf wijken in de buurt van de markt moeten verplicht thuis blijven. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De vrees bestaat dat dit het begin is van een nieuwe coronagolf.