Connect with us

Economie

Jongetje (8) met beperking huilend gearresteerd op school.

Op de sociale media circuleert een video van hoe politieagenten een achtjarige jongen op school arresteren. Ze zeggen hem dat hij de gevangenis in vliegt.

De jongen, die speciale behoeften heeft, zou een leraar in de borst geslagen hebben. Bodycambeelden van 14 december 2018 tonen hoe twee politieagenten hem in de boeien willen slaan. Maar de polsen van de huilende jongen zijn te klein.

De video is gedeeld door advocaat Ben Crump, die ook de families van George Floyd, Breonna Taylor en Ahmaud Arbery vertegenwoordigt.

Een van de agenten schreeuwt de jongen toe: “Je vliegt de gevangenis in. Dus je moet rechtstaan en je handen achter je rug doen.”

De advocaat zei dat de arrestatie kaderde in een angststrategie, waarbij kinderen in een gevangenis voor volwassenen worden gezet om hen ervan te weerhouden in de toekomst misdrijven te plegen.

Volgens de verslagen was de jongen betrokken bij een incident in de cafetaria waarbij de lerares hem vroeg om te blijven zitten.

Wat vind jij van deze methode om kinderen af te schrikken? Een goed idee of over de schreef? Laat van je horen in de reacties.