-

Economie

Jongetje (7) heeft gat in schedel nadat man stenen naar hem gooit.

De 7-jarige Gavin Ludwick was op een feestje bij een vriendje die in dezelfde wijk woonde in Desert Hot Springs in de Amerikaanse staat California. Toen hij onderweg was naar huis, begon zijn buurman Daniel Poulsen (32) het kind zonder aanleiding te bekogelen met stenen.

Daniel mishandelde het kind en bleef dan twintig minuten lang toekijken hoe het jongetje gewond op de grond lag.

Pas toen een andere buurman hem vond, werd het kind naar het ziekenhuis gebracht. Het kleintje had een groot gat in zijn schedel.

Volgens de aanklagers belandde Gavin in coma en zal hij aan een permanente verlamming lijden als gevolg van de aanval.

Zijn moeder Wendy kreeg van de dokters te horen dat haar zoon een onherstelbare schedelfractuur had. Wendy dacht dat haar zoontje was aangereden, totdat ze de bewakingsbeelden van het incident zag. Maar de moeder was verwoest toen ze ontdekte dat haar buurman dit hem had aangedaan.

Gavin heeft nog een lange weg te gaan. Pas binnen drie maanden kunnen de dokters een metalen plaat aanbrengen. Eerst moet de zwelling in zijn hersenen wegtrekken. De dokters onderzoeken nog of het jongetje permanente schade zal lijden.

Zijn moeder vertelde: “Hij kan nog niet praten, maar een beetje brabbelen. Hij kan nu rechtop zitten, maar is nog heel zwak.”

Daniel is ondertussen gearresteerd wegens poging moord. De rechter moet bepalen of hij mentaal bekwaam is voor een proces. De man is eerder al verschillende keren gearresteerd, maar werd telkens krankzinnig bevonden en niet veroordeeld.

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder