Connect with us

Economie

Jongetje (7) heeft gat in schedel nadat man stenen naar hem gooit.

De 7-jarige Gavin Ludwick was op een feestje bij een vriendje die in dezelfde wijk woonde in Desert Hot Springs in de Amerikaanse staat California. Toen hij onderweg was naar huis, begon zijn buurman Daniel Poulsen (32) het kind zonder aanleiding te bekogelen met stenen.

Daniel mishandelde het kind en bleef dan twintig minuten lang toekijken hoe het jongetje gewond op de grond lag.

Pas toen een andere buurman hem vond, werd het kind naar het ziekenhuis gebracht. Het kleintje had een groot gat in zijn schedel.

Volgens de aanklagers belandde Gavin in coma en zal hij aan een permanente verlamming lijden als gevolg van de aanval.

Zijn moeder Wendy kreeg van de dokters te horen dat haar zoon een onherstelbare schedelfractuur had. Wendy dacht dat haar zoontje was aangereden, totdat ze de bewakingsbeelden van het incident zag. Maar de moeder was verwoest toen ze ontdekte dat haar buurman dit hem had aangedaan.

Gavin heeft nog een lange weg te gaan. Pas binnen drie maanden kunnen de dokters een metalen plaat aanbrengen. Eerst moet de zwelling in zijn hersenen wegtrekken. De dokters onderzoeken nog of het jongetje permanente schade zal lijden.

Zijn moeder vertelde: “Hij kan nog niet praten, maar een beetje brabbelen. Hij kan nu rechtop zitten, maar is nog heel zwak.”

Daniel is ondertussen gearresteerd wegens poging moord. De rechter moet bepalen of hij mentaal bekwaam is voor een proces. De man is eerder al verschillende keren gearresteerd, maar werd telkens krankzinnig bevonden en niet veroordeeld.