Connect with us

Economie

Oma (61) bevalt van eigen kleindochter zodat haar zoon en haar man papa kunnen worden.

Cecile Eledge was 61 jaar toen ze grapte dat ze wel draagmoeder zou willen zijn voor haar zoon en haar echtgenoot. Uit een reeks medische testen bleek echter dat ze nog perfect gezond was om een kind te dragen.

Uma Louisa werd een jaar geleden geboren in het Nebraska Medical Center. Het meisje woog om en bij de 2.300 gram.

Dankzij de vrouwen van hun leven

Papa’s Matthew Eledge en Elliot Dougherty zeiden dat de geboorte van hun dochter mogelijk werd gemaakt door de vrouwen van hun leven. Daarmee doelden ze op de mama van Matthew en de zus van Elliot.

Cecile was draagmoeder en zij beviel van het meisje. De zus van Elliot doneerde de eicellen voor de zwangerschap.

De moeder van Matthew zei dat ze eigenlijk verwacht had da de dokters haar zouden zeggen dat ze niet meer in aanmerking komen voor het draagmoederschap.

De vrouw vertelde: “Maar de dokters zeiden dat er absoluut geen sprake was dat de zwangerschap niet afgerond zou kunnen worden.”

Cecile onthulde dat ze voorzichtiger was dan ooit tijdens haar zwangerschap. Ze dronk zelfs geen koffie meer, iets wat ze tijdens de zwangerschap van Matthew altijd was blijven doen.

De vrouw legde uit: “Ik zou me ellendig gevoeld hebben als er iets gebeurd was. Ik deed alles volgens het boekje. Weet je, ik ben zo dol op mijn koffie.”

Het kleintje werd verwerkt via in vitrofertilisatie met de eicellen van Lea Vribe, de zus van Elliot, en het sperma van Matthew.

De mannen dachten er al enkele jaren over na om vader te worden. Toen ze het ter sprake brachten, bood de zus van Matthew spontaan aan om haar eicellen te doneren. Langzaam begon het idee vorm te krijgen.

Ze wilden niet zomaar iemand betalen om draagmoeder te zijn. Dat leek hen een beetje kil en onpersoonlijk. Daarom zijn ze in de zevende hemel met hoe alles verlopen is.

Matthew vertelde: “Hoewel we misschien kozen voor een onorthodoxe aanpak, waren we in staat om over het hele proces te praten en het maakte alles nog spannender en leuker.”

Zou jij dit doen voor je zoon? Laat van je horen in de reacties!