Connect with us

Economie

Oma (61) bevalt van eigen kleindochter zodat haar zoon en haar man papa kunnen worden.

Cecile Eledge was 61 jaar toen ze grapte dat ze wel draagmoeder zou willen zijn voor haar zoon en haar echtgenoot. Uit een reeks medische testen bleek echter dat ze nog perfect gezond was om een kind te dragen.

Uma Louisa werd een jaar geleden geboren in het Nebraska Medical Center. Het meisje woog om en bij de 2.300 gram.

Dankzij de vrouwen van hun leven

Papa’s Matthew Eledge en Elliot Dougherty zeiden dat de geboorte van hun dochter mogelijk werd gemaakt door de vrouwen van hun leven. Daarmee doelden ze op de mama van Matthew en de zus van Elliot.

Cecile was draagmoeder en zij beviel van het meisje. De zus van Elliot doneerde de eicellen voor de zwangerschap.

De moeder van Matthew zei dat ze eigenlijk verwacht had da de dokters haar zouden zeggen dat ze niet meer in aanmerking komen voor het draagmoederschap.

De vrouw vertelde: “Maar de dokters zeiden dat er absoluut geen sprake was dat de zwangerschap niet afgerond zou kunnen worden.”

Cecile onthulde dat ze voorzichtiger was dan ooit tijdens haar zwangerschap. Ze dronk zelfs geen koffie meer, iets wat ze tijdens de zwangerschap van Matthew altijd was blijven doen.

De vrouw legde uit: “Ik zou me ellendig gevoeld hebben als er iets gebeurd was. Ik deed alles volgens het boekje. Weet je, ik ben zo dol op mijn koffie.”

Het kleintje werd verwerkt via in vitrofertilisatie met de eicellen van Lea Vribe, de zus van Elliot, en het sperma van Matthew.

De mannen dachten er al enkele jaren over na om vader te worden. Toen ze het ter sprake brachten, bood de zus van Matthew spontaan aan om haar eicellen te doneren. Langzaam begon het idee vorm te krijgen.

Ze wilden niet zomaar iemand betalen om draagmoeder te zijn. Dat leek hen een beetje kil en onpersoonlijk. Daarom zijn ze in de zevende hemel met hoe alles verlopen is.

Matthew vertelde: “Hoewel we misschien kozen voor een onorthodoxe aanpak, waren we in staat om over het hele proces te praten en het maakte alles nog spannender en leuker.”

Zou jij dit doen voor je zoon? Laat van je horen in de reacties!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending