Connect with us

Economie

Jongetje (7) redt zijn twee nichtjes van geëxplodeerde boot.

Laten we dit mannetje overladen met hartjes!

Een plezierig boottochtje met de familie op een meer veranderde in een ware nachtmerrie. Maar dit verhaal had nog veel erger kunnen aflopen zonder de heldhaftige actie van deze kleine jongen!

Bentley Mehringer (7) uit de Amerikaanse staat Oklahoma is een grote fan van Batman en Spider-Man. Hij had nooit durven dromen dat hij zelf een echte held zou worden!

Afgelopen maand waren hij en zijn familie op twee verschillende boten op een meer in Texas. Plotseling explodeerde een van de boten.

De mama van de jongen, Breanna Sullivan, verklaarde aan de media: “Niemand wist wat er aan de hand was, dus er brak meteen paniek uit en overal om ons heen waren krijsende mensen. Bentley en twee jongere meisjes zaten beneden in de boot, waar de kooien zijn.”

Facebook / Breanna Morgan Sullivan

De ontploffing katapulteerde twee familieleden en een hond in het water. De moeder was in paniek en doodsbang toen ze haar zoon niet meteen kon vinden. Maar later vernam ze dat hij zijn twee nichtjes had helpen ontsnappen.

Een echte superheld!

Mama Breanna doet het relaas: “Hij dacht dat hij in brand stond en hoorde zijn oom boven op de boot roepen dat ze naar buiten moesten. Hij vertelde dat hij de twee meisjes voor hem naar boven had gestuurd, omdat hij niet wilde dat iemand anders gewond zou raken.” De oom van Bentley gooide de twee meisjes in het water en daarna wierp hij ook de jongen in het water.

Gelukkig slaagde iedereen erin om op het droge te komen.

Facebook / Breanna Morgan Sullivan

De moeder legde uit: “Bentley stelde mij een vraag toen hij daar lag. Hij keek me aan en vroeg: ‘Mama, ga ik dood?’ Ik denk dat hij niet eens huilde, maar ik moest snotteren.”

Bentley had tweede en derdegraadsbrandwonden opgelopen en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Het was een moeilijke situatie, maar na een week was hij zo goed hersteld, dat hij thuis verder mocht herstellen.

Facebook / Breanna Morgan Sullivan

Op Facebook werd een donatiecampagne gestart om de familie te helpen met de betaling van de hoogoplopende medische kosten.

Laten we Bentley overladen met hartjes! Deze jongen is een echte held!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending