Connect with us

Economie

Dappere hond geeft leven om familie tegen giftige slang te beschermen.

Nadat een hond zijn leven offerde om zijn gezin in Maleisië te beschermen tegen een giftige slang, ging het verhaal van zijn heldendaad compleet viral.

Het verhaal werd onlangs gedeeld door Alice Minggu. Haar geliefde hond genaamd Chiko overleed nadat hij met een giftige slang had gevochten die het huis was binnengeglipt.

Dappere viervoeter

De vrouw vertelde dat er vorige week zaterdag plotseling een slang in de eetkamer kroop. De hond aarzelde geen seconde en begon de slang onmiddellijk aan te vallen. De familie probeerde de hond nog weg te trekken, maar het was te laat. De viervoeter wilde niet opgeven.

Chico slaagde erin om de giftige slang te doden. Op een foto zien we hoe het reptiel levenloos naast de deur ligt.

Maar even later liep de hond naar buiten en viel neer op de grond. Alice getuigde: “Hij vocht tot de slang dood was en liep dan snel naar de garage om daar zijn laatste adem uit te blazen.”

Agressieve hond?

De vrouw getuigde dat het verschrikkelijk was om te zien hoe Chiko op de slang bleef bijten en weigerde het beest los te laten. Alice zei nog dat er soms mensen waren die zeiden dat Chiko een beetje heftig was.

Daarover vertelde ze: “Heel wat mensen beweerden dat hij een hele agressieve hond was. Maar gisteren redde hij ons, maar helaas konden wij hem niet redden.”

Het hondenbaasje zei dat het een zeer tragische dag was en dat haar gezin in diepe rouw is vanwege het verlies. Alice treurde: “Hij betekende zo veel voor ons. Vaarwel en rust in vrede, Chiko.”

De hond woonde al zes jaar bij de familie. Kort na zijn overleden, werd Chiko begraven.

Laten we deze dappere hond overladen met hartjes! Rust in vrede, held op vier poten!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending