Connect with us

Economie

Dappere hond geeft leven om familie tegen giftige slang te beschermen.

Nadat een hond zijn leven offerde om zijn gezin in Maleisië te beschermen tegen een giftige slang, ging het verhaal van zijn heldendaad compleet viral.

Het verhaal werd onlangs gedeeld door Alice Minggu. Haar geliefde hond genaamd Chiko overleed nadat hij met een giftige slang had gevochten die het huis was binnengeglipt.

Dappere viervoeter

De vrouw vertelde dat er vorige week zaterdag plotseling een slang in de eetkamer kroop. De hond aarzelde geen seconde en begon de slang onmiddellijk aan te vallen. De familie probeerde de hond nog weg te trekken, maar het was te laat. De viervoeter wilde niet opgeven.

Chico slaagde erin om de giftige slang te doden. Op een foto zien we hoe het reptiel levenloos naast de deur ligt.

Maar even later liep de hond naar buiten en viel neer op de grond. Alice getuigde: “Hij vocht tot de slang dood was en liep dan snel naar de garage om daar zijn laatste adem uit te blazen.”

Agressieve hond?

De vrouw getuigde dat het verschrikkelijk was om te zien hoe Chiko op de slang bleef bijten en weigerde het beest los te laten. Alice zei nog dat er soms mensen waren die zeiden dat Chiko een beetje heftig was.

Daarover vertelde ze: “Heel wat mensen beweerden dat hij een hele agressieve hond was. Maar gisteren redde hij ons, maar helaas konden wij hem niet redden.”

Het hondenbaasje zei dat het een zeer tragische dag was en dat haar gezin in diepe rouw is vanwege het verlies. Alice treurde: “Hij betekende zo veel voor ons. Vaarwel en rust in vrede, Chiko.”

De hond woonde al zes jaar bij de familie. Kort na zijn overleden, werd Chiko begraven.

Laten we deze dappere hond overladen met hartjes! Rust in vrede, held op vier poten!