-

Nieuwste

Jongetje (5) overleeft hondenaanval – mama haalt uit naar zij die hem ‘monster’ noemen.

Op amper vijfjarige leeftijd moest Ryder Wells al meer ellende ondergaan dan de meeste mensen in hun hele leven.

Tegen alle verwachtingen in overleefde de jongen uit North Carolina in 2015 een brutale aanval van twee rottweilers. Hij was amper 21 maanden oud toen de agressieve honden hem aanvielen. Hij verloor de helft van zijn gezicht, zijn tanden waren verbrijzeld en hij leed een geperforeerde long en had een gebroken arm.

Zijn familie dacht dat hij het niet zou overleven, maar de kleine vechter zette door en onderging sindsdien meer dan 50 operaties.

GoFundMe

Wrede reacties

In plaats van geprezen te worden voor zijn dapperheid, krijgt de jongen af te rekenen met wrede commentaren van kinderen en volwassenen.

Zijn leerbegeleider zegt dat Ryder aangestaard werd door volwassenen. Mama Brittany zei: “Toen we naar het park gingen, was er een kind die naar hem wees en monster riep, alvorens weg te rennen.”

En dat is helaas geen alleenstaand geval. De moeder zegt dat het hartverscheurend is om zo behandeld te worden na alles wat het kleintje meemaakte.

GoFundMe

“Maar hij is zo’n vechter, hij laat het hoofd niet hangen”, voegde de moeder eraan toe. Het herstel van Ryder mag een wonder heten en zelfs de dokters hadden het niet verwacht.

Nu is de 31-jarige moeder bang omdat Ryder nu naar school zal gaan. “Hij draagt een bril en een kap en soms laat hij zijn hoofd opzij hangen om het te verbergen. Maar ik zeg hem elke dag dat hij prachtig is, anders is mooi en het is oké om anders te zijn.”

Nu wil de moeder bewustwording verspreiden over de gevolgen van pesten. Ze hoopt dat het verhaal van Ryder mensen twee keer zal doen nadenken alvorens mensen te beoordelen op hun uiterlijk.

We moeten onze kinderen leren om aardig te zijn voor kinderen zoals Ryder en mensen niet te beoordelen op hun uiterlijk. Gelukkig zijn er ook heel wat mensen die hun goed hart laten zien door de jongen te helpen bij de betaling van zijn medische kosten.

Laten we deze jongen overladen met hartjes!

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder