Connect with us

Verhalen

Jongetje (5) overleeft hondenaanval – mama haalt uit naar zij die hem ‘monster’ noemen.

Op amper vijfjarige leeftijd moest Ryder Wells al meer ellende ondergaan dan de meeste mensen in hun hele leven.

Tegen alle verwachtingen in overleefde de jongen uit North Carolina in 2015 een brutale aanval van twee rottweilers. Hij was amper 21 maanden oud toen de agressieve honden hem aanvielen. Hij verloor de helft van zijn gezicht, zijn tanden waren verbrijzeld en hij leed een geperforeerde long en had een gebroken arm.

Zijn familie dacht dat hij het niet zou overleven, maar de kleine vechter zette door en onderging sindsdien meer dan 50 operaties.

GoFundMe

Wrede reacties

In plaats van geprezen te worden voor zijn dapperheid, krijgt de jongen af te rekenen met wrede commentaren van kinderen en volwassenen.

Zijn leerbegeleider zegt dat Ryder aangestaard werd door volwassenen. Mama Brittany zei: “Toen we naar het park gingen, was er een kind die naar hem wees en monster riep, alvorens weg te rennen.”

En dat is helaas geen alleenstaand geval. De moeder zegt dat het hartverscheurend is om zo behandeld te worden na alles wat het kleintje meemaakte.

GoFundMe

“Maar hij is zo’n vechter, hij laat het hoofd niet hangen”, voegde de moeder eraan toe. Het herstel van Ryder mag een wonder heten en zelfs de dokters hadden het niet verwacht.

Nu is de 31-jarige moeder bang omdat Ryder nu naar school zal gaan. “Hij draagt een bril en een kap en soms laat hij zijn hoofd opzij hangen om het te verbergen. Maar ik zeg hem elke dag dat hij prachtig is, anders is mooi en het is oké om anders te zijn.”

Nu wil de moeder bewustwording verspreiden over de gevolgen van pesten. Ze hoopt dat het verhaal van Ryder mensen twee keer zal doen nadenken alvorens mensen te beoordelen op hun uiterlijk.

We moeten onze kinderen leren om aardig te zijn voor kinderen zoals Ryder en mensen niet te beoordelen op hun uiterlijk. Gelukkig zijn er ook heel wat mensen die hun goed hart laten zien door de jongen te helpen bij de betaling van zijn medische kosten.

Laten we deze jongen overladen met hartjes!