-

Economie

Jongetje (4) zet eerste stapjes nadat hij benen verloor aan sepsis.

Deze ontroerende video toont het ogenblik waarop een jongen (4) zijn eerste stapjes zet, nadat hij zijn twee benen verloor aan sepsis.

William Reckless kreeg in januari de diagnose van sepsis. De bloedvergiftiging had ingrijpende gevolgen. Het jongetje moest drie maanden op intensive care liggen. Zijn onderbenen en een stuk van zijn vingers zijn geamputeerd.

Daarna kreeg het jongetje een prothese om weer te leren lopen. Na maanden revalidatie is de moedige William gewend geraakt aan zijn nieuwe leven zonder benen.

In het filmpje is te zien hoe het mannetje zijn eerste stapjes zet in de richting van oma, Trish Brenna, die hem met open armen opwacht.

Zijn trotse ouders Gemma en Michael juichen op de achtergrond van vreugde. Gemma vertelde aan de Nottingham Post: “Als je baby zijn eerste pasjes zet, is dat betoverend, maar als ze het een tweede keer moeten leren, na maanden van pijn, angst, frustratie, keihard werken en doorzettingsvermogen, is het een heel ander soort trots die we voelen.”

De familie van de jongen deelt het verhaal om mensen bewust te maken voor de gevolgen van sepsis. Gemma legt uit: “Zoveel mensen weten niet wat sepsis is, maar hoe sneller je het ziet, hoe minder de schade en hoe groter de kans om te overleven. Dat geldt voor zowel kinderen, als volwassenen.”

Laten we dit ventje overladen met hartjes!

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder