-

Economie

Jongetje (4) zet eerste stapjes nadat hij benen verloor aan sepsis.

Deze ontroerende video toont het ogenblik waarop een jongen (4) zijn eerste stapjes zet, nadat hij zijn twee benen verloor aan sepsis.

William Reckless kreeg in januari de diagnose van sepsis. De bloedvergiftiging had ingrijpende gevolgen. Het jongetje moest drie maanden op intensive care liggen. Zijn onderbenen en een stuk van zijn vingers zijn geamputeerd.

Daarna kreeg het jongetje een prothese om weer te leren lopen. Na maanden revalidatie is de moedige William gewend geraakt aan zijn nieuwe leven zonder benen.

In het filmpje is te zien hoe het mannetje zijn eerste stapjes zet in de richting van oma, Trish Brenna, die hem met open armen opwacht.

Zijn trotse ouders Gemma en Michael juichen op de achtergrond van vreugde. Gemma vertelde aan de Nottingham Post: “Als je baby zijn eerste pasjes zet, is dat betoverend, maar als ze het een tweede keer moeten leren, na maanden van pijn, angst, frustratie, keihard werken en doorzettingsvermogen, is het een heel ander soort trots die we voelen.”

De familie van de jongen deelt het verhaal om mensen bewust te maken voor de gevolgen van sepsis. Gemma legt uit: “Zoveel mensen weten niet wat sepsis is, maar hoe sneller je het ziet, hoe minder de schade en hoe groter de kans om te overleven. Dat geldt voor zowel kinderen, als volwassenen.”

Laten we dit ventje overladen met hartjes!

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder