Connect with us

Economie

Jongetje (4) zet eerste stapjes nadat hij benen verloor aan sepsis.

Deze ontroerende video toont het ogenblik waarop een jongen (4) zijn eerste stapjes zet, nadat hij zijn twee benen verloor aan sepsis.

William Reckless kreeg in januari de diagnose van sepsis. De bloedvergiftiging had ingrijpende gevolgen. Het jongetje moest drie maanden op intensive care liggen. Zijn onderbenen en een stuk van zijn vingers zijn geamputeerd.

Daarna kreeg het jongetje een prothese om weer te leren lopen. Na maanden revalidatie is de moedige William gewend geraakt aan zijn nieuwe leven zonder benen.

In het filmpje is te zien hoe het mannetje zijn eerste stapjes zet in de richting van oma, Trish Brenna, die hem met open armen opwacht.

Zijn trotse ouders Gemma en Michael juichen op de achtergrond van vreugde. Gemma vertelde aan de Nottingham Post: “Als je baby zijn eerste pasjes zet, is dat betoverend, maar als ze het een tweede keer moeten leren, na maanden van pijn, angst, frustratie, keihard werken en doorzettingsvermogen, is het een heel ander soort trots die we voelen.”

De familie van de jongen deelt het verhaal om mensen bewust te maken voor de gevolgen van sepsis. Gemma legt uit: “Zoveel mensen weten niet wat sepsis is, maar hoe sneller je het ziet, hoe minder de schade en hoe groter de kans om te overleven. Dat geldt voor zowel kinderen, als volwassenen.”

Laten we dit ventje overladen met hartjes!