Connect with us

Economie

Studie beweert: ‘Lange mensen tweemaal zoveel kans op corona’.

Een nieuwe Engelse studie komt tot de opmerkelijke conclusie dat mensen langer dan 1,83 meter gevoeliger zijn om besmet te raken met corona.

Volgens het nieuw Engels onderzoek waarover Daily Telegraph bericht lopen ze maar liefst twee keer zoveel kans om ziek te worden.

De universiteit van Manchester onderzocht 2.000 personen. De onderzoekers komen zo tot de conclusie dat het virus zich makkelijk door de lucht verspreidt. Volgens professor Evan Kontopantelis zou dit aantonen dat het virus zich niet alleen via druppeltjes verspreidt, maar dus ook gewoon via aerosolen in de lucht. Hij meent dat luchtreiniging en airco als mogelijke verspreiders van het virus gezien moeten worden.

De studie is nog niet officieel gepubliceerd. Eerst moeten er nog tal van experts hun mening over laten uitschijnen in de zogenaamde ‘peer-reviews’.

Zo onderstreept een researcher van de universiteit van Agder in Noorwegen, Rolando Gonzales Martinez, dat de materie nog dieper onderzocht moet worden alvorens definitieve conclusies te trekken.

Uitgelichte afbeelding: Medical photo created by freepik – www.freepik.com