-

Economie

Jonge meiden redden man van verdrinkingsdood in Gagelbos.

De politie zet twee jonge meiden in het zonnetje die dinsdag een man van de verdrinkingsdood redden. Ze sprongen in het water om de man, die wellicht een nekletsel had, te redden in het Gagelbos.

De politie schreef: “Gisteren kregen wij de melding dat een jongeman in ondiep water nabij het Gagelbos gedoken zou zijn. Hierbij zou hij nekletsel hebben opgelopen. Deze twee heldinnen hoorden hem om hulp roepen.”

De tekst gaat verder: “Ze bedachten zich geen moment en zijn het water in gesprongen. Ze zagen dat hij moeite had boven water te blijven en dat hij zich niet meer kon bewegen. Ze hebben hem vervolgens gestabiliseerd totdat de traumaheli geland was.”

Wellicht heeft de man zijn leven te danken aan hun tussenkomst. “Wie weet wat er gebeurd was als ze niet in de buurt waren geweest”, klinkt het. De dames kregen een mooie bos bloemen voor hun actie.

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder