Connect with us

Economie

Voormalig boezemvriendin sleept Rachel Hazes voor de rechter.

Rachel Hazes had het de voorbije jaren met heel wat mensen aan de stok. Zo had ze ruzie met André Hazes, daarna met haar dochter Roxeanne en ook haar relatie met Mike is weer voorbij. Nu blijkt ook dat ze keiharde ruzie heeft met haar voormalige boezemvriendin.

Rechtszaak

Weekblad Story brengt verslag uit over de rechtszaak tussen Rachel Hazes en Marieke van Beek. De twee woonden jarenlang vlakbij elkaar en waren de beste vriendinnen. Marieke werkte zelfs nog voor Rachel en ze had een belangrijke rol toen haar kinderen nog klein waren. Nu is hun band zwaar bekoeld en ze zien elkaar alleen nog in de rechtbank. De dames hebben knallende ruzie over het huis dat Rachel ooit kocht voor Marieke en over een vermeende lening voor een bedrag van 9.000 euro. Het lijkt dus allemaal om geld te gaan.

‘Gewoon beetje jokken’

Marieke zegt dat de huur van haar huis maar 800 euro is, maar Rachel zegt dat de huurprijs minstens 1.450 euro per maand is. De voormalige vriendin woont al vier jaar in het huis en volgens Rachel zou de schuld al flink opgelopen zijn. Van januari 2017 tot februari 2018 betaalde Marieke geen huur omdat ze ooit 9.000 euro aan Rachel leenden toen zij in geldnood zat. Dat bedrag zou dan verrekend zijn met de niet betaalde huur.

Rachel Hazes vertelde aan Story: “Marieke is gewoon een beetje aan het jokken. Ik ben erg boos op de andere partij, omdat ze liegen. Ik kan daar niet tegen. Recht is recht, krom is krom.” De uitspraak in de zaak is voor eind juni.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Even frisse wind er doorheen ??

Een bericht gedeeld door Rachel Hazes (@rachelhazes) op

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending