-

Economie

Voormalig boezemvriendin sleept Rachel Hazes voor de rechter.

Rachel Hazes had het de voorbije jaren met heel wat mensen aan de stok. Zo had ze ruzie met André Hazes, daarna met haar dochter Roxeanne en ook haar relatie met Mike is weer voorbij. Nu blijkt ook dat ze keiharde ruzie heeft met haar voormalige boezemvriendin.

Rechtszaak

Weekblad Story brengt verslag uit over de rechtszaak tussen Rachel Hazes en Marieke van Beek. De twee woonden jarenlang vlakbij elkaar en waren de beste vriendinnen. Marieke werkte zelfs nog voor Rachel en ze had een belangrijke rol toen haar kinderen nog klein waren. Nu is hun band zwaar bekoeld en ze zien elkaar alleen nog in de rechtbank. De dames hebben knallende ruzie over het huis dat Rachel ooit kocht voor Marieke en over een vermeende lening voor een bedrag van 9.000 euro. Het lijkt dus allemaal om geld te gaan.

‘Gewoon beetje jokken’

Marieke zegt dat de huur van haar huis maar 800 euro is, maar Rachel zegt dat de huurprijs minstens 1.450 euro per maand is. De voormalige vriendin woont al vier jaar in het huis en volgens Rachel zou de schuld al flink opgelopen zijn. Van januari 2017 tot februari 2018 betaalde Marieke geen huur omdat ze ooit 9.000 euro aan Rachel leenden toen zij in geldnood zat. Dat bedrag zou dan verrekend zijn met de niet betaalde huur.

Rachel Hazes vertelde aan Story: “Marieke is gewoon een beetje aan het jokken. Ik ben erg boos op de andere partij, omdat ze liegen. Ik kan daar niet tegen. Recht is recht, krom is krom.” De uitspraak in de zaak is voor eind juni.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Even frisse wind er doorheen ??

Een bericht gedeeld door Rachel Hazes (@rachelhazes) op

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder