Connect with us

Diertjes

Hond toont dankbaarheid nadat hij op nippertje gered werd van spuitje.

Heel wat mensen denken dat honden in dierenopvangen agressief en moeilijk op te leiden zijn. De realiteit is vaak heel anders. De viervoeters wachten gewoon op een tweede kans in het leven, een gouden mandje, omdat ze eerder aan de kant geschoven werden.

Soms zijn de honden die in asielen belanden, verwaarloosd of zelfs mishandeld. Om die reden hebben ze gewoon meer tijd nodig om zich te socialiseren.

In de Verenigde Staten zitten heel veel van deze asielen bomvol. Ze moeten dan met meerdere dieren bij elkaar in een kooi zitten. Pups die niet snel een nieuwe thuis vinden, worden ingeslapen. Dergelijke opvangen worden ‘kill shelters’ genoemd.

In de onderstaande video maken we kennis met een hond genaamd Peanut. De hond zat al twee weken in de opvang. Indien niemand hem zou willen adopteren, zou hij een spuitje krijgen.

Gelukkig vond hij op het laatste nippertje een nieuw baasje. Hij was het weer gewoon om in het gezelschap van mensen te zijn en toonde zijn dankbaarheid op een bijzondere manier. Zijn reactie spreekt boekdelen!

Bekijk de prachtige video hieronder en deel dit met alle dierenvrienden die je kent!