-

Diertjes

Harteloze vrouw dumpt golden retriever langs de kant van de weg.

Een vrouw haalde het in haar hoofd om haar prachtige golden retriever gewoon langs de kant van de weg te dumpen.

We kunnen er met ons verstand niet bij dat sommige mensen hun dieren zo behandelen. Deze video toont hoe een harteloze vrouw haar hond dumpt. De viervoeter denkt dat ze een lekker eindje gaan wandelen, maar de waarheid is heel anders. De dame loopt nog een stukje met hem mee, maar dan rent ze snel naar haar auto en rijdt weg.

De beelden zijn gemaakt door Brandon Price en Alyssa Ott. De hond is gelukkig gered. Nu is hij onder de hoede van I Paw’d It Forward in Portland.

Het asiel postte de beelden op Facebook en legde uit: “Dit is hoe een hond die zopas is achtergelaten eruitziet. Ze zijn er nog. Ze wachten nog altijd, ze zoeken nog altijd naar jou om terug te keren. De honden zijn in de war. Ze begrijpen niet waarom mensen aan wie ze hun hele leven hebben gewijd, er plotseling niet meer zijn.”

Heel wat gedumpte honden worden niet meteen gevonden en sommige worden zelfs nooit meer teruggezien.

De dierenopvang gaat verder: “Er is geen enkele reden om dit te doen. Geen. Er zijn een heleboel excuses, maar geen redenen, er zijn een hele reeks opties wanneer je beslist dat je hond niet meer voor jou geschikt is, of je leven veranderd is, of wat dan ook waarvan je jezelf hebt overtuigd.”

De hond is nu veilig en niet beschikbaar voor adoptie. Eerst komt er een onderzoek naar de gebeurtenissen. Daarna komt de hond wellicht beschikbaar voor adoptie.

De vrouw is inmiddels geïdentificeerd. De pup heet Henry en is dertien jaar oud. De politie startte een onderzoek en de vrouw is aangeklaagd wegens dierenmishandeling.

Diertjes

Dashcam beelden laten zien hoe koe midden op de snelweg uit rijdende veewagen valt

Een schokkende dashcam-video toont hoe een koe plotseling midden op de snelweg valt nadat het arme dier uit een veewagen is gev*llen.

De koe glijdt over het asfalt en gelukkig wordt het niet geraakt door andere weggebruikers. De p0litie reageerde snel en slaagde erin om het onfortuinlijke dier te vangen.

De beelden zijn onwerkelijk en confronterend. Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van het feit dat koeien uiteindelijk voor vleesproductie worden gebruikt, denken ze meestal niet na over het transportproces. Deze koeien worden in grote veewagens bij de boer opgehaald en naar sl*chthuizen vervoerd.

Het is begrijpelijk dat veel mensen zich niet realiseren dat koeien over de weg worden vervoerd in veewagens.

Daarom is het des te schokkender wanneer er plotseling een gigantische koe opduikt op de snelweg.

Het dier is duidelijk van een veewagen gev*llen en glijdt over het asfalt. Gelukkig kon een vrachtwagen die achter de veewagen reed, het dier op tijd ontwijken. Ook andere weggebruikers waren alert en konden op tijd remmen.

Het is niet helemaal duidelijk hoe dit 0ngeluk heeft kunnen gebeuren, maar er wordt vermoed dat de koe door de onderkant van de veewagen is gev*llen.

Het lijkt erop dat de veewagen het begaf, waardoor de koe op het wegdek terechtkwam. Toen de veewagen uiteindelijk tot stilstand kwam, bleek er nog een koe op de snelweg te staan. Hoe dit dier daar terechtkwam, is ook niet helemaal helder.

De bestuurder van de auto met de dashcam, genaamd Kevin, was geschr0kken door het incident.

Hij zag hoe de vrachtwagen voor hem uitweek, en besefte dat hij ook alert moest zijn.

In de video is duidelijk te zien hoe hectisch en geva*rlijk het kan zijn op de snelweg tijdens zo’n onverwachte situatie.

Met een snelheid van 100 kilometer per uur is er weinig ruimte om plotselinge stuurbewegingen te maken.

De beelden zijn hieronder te bekijken, evenals foto’s van de koe. Het voorval dient als een herinnering aan de complexiteit en gev*ren van het vervoeren van vee over de weg.

Lees verder