Connect with us

Economie

Hoofdredacteur zegt sorry na ‘fatshaming’ prinses Amalia.

De hoofdredacteur van het Argentijnse blad Caras, Liliana Castaño, zegt sorry voor een denigrerende opmerking over prinses Amalia.

Op de cover prijkte een foto van Amalia en koningin Máxima tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie. Daarbij stond te lezen: “De oudste dochter van Máxima toont trots haar ‘plussize-look’.” Het blad is daarop overladen met bakken kritiek.

De hoofdredacteur zei achteraf: “We leven in tijden dat we stereotypen ontkrachten. De media zijn ook spiegels van de maatschappij. En van de veranderingen die plaatsvinden in de wereld. We leren allemaal, ook de media.” Castaño beklemtoont dat ze het debat over diversiteit heel belangrijk vindt. Ze ging verder: “We leren stemmen te horen die onze ogen doen openen om ons dingen te tonen die we op dat moment niet konden zien, het maakt deel uit van dit leerproces.”

De hoofdredacteur zegt dat ze ontzettend veel respect heeft voor de koninklijke familie, maar dat dit helaas niet terugkwam in de titel op hun laatste cover. Castaño benadrukt dat ze absoluut geen kwade bedoelingen had. “We luisteren naar iedereen en ik ben dankbaar voor de leermogelijkheden die reflectie ons biedt. Ik bied mijn oprechte verontschuldigingen aan aan iedereen die zich geschaad voelde.”