-

Diertjes

Galante pup haalt altijd vloermat weg om oma in rolstoel te laten passeren.

De 86-jarige oma van Ana Clara Simoes geniet al twee jaar van het gezelschap van haar kleine pup Lili. Maar het schattige hondje doet zoveel meer dan haar alleen maar gezelschap houden.

Zonder dat iemand het haar aanleerde, nam ze een belangrijke taak op zich. Het hondje ontpopte zich tot een echte mantelzorger. Lili is immers een geweldige hulp voor haar baasje die in een rolstoel zit.

Simoes en haar familie helpen hun oma, die diabetes heeft en in een rolstoel zit. Hun verwondering was groot toen ze zagen dat ook Lily hun oma een handje hielp.

Telkens wanneer oma thuiskomt en naar de woonkamer wil gaan, schiet het hondje in actie. De pup sleept de vloermatten uit de weg, zodat oma makkelijk kan passeren.

Simoes onthulde aan The Dodo: “Lily heeft het helemaal zelf geleerd. We waren allemaal ontzettend verrast en bewonderen haar.”

Aanvankelijk dachten ze nog dat het toeval was, maar het hondje doet het elke keer en alleen maar voor oma.

Lili moet wel nog leren om de vloermatten daarna terug op hun plaats te leggen, maar dat is maar een detail. En wat blijkt? De andere hond van oma, Lara, is ook begonnen met het verplaatsen van de matten!

Hoewel de matten geen onoverkomelijke hindernis vormden, is en blijft het wel een geweldig gebaar van deze hondjes!

Diertjes

Een alligator sleept een vrouw van 85 jaar mee de dood in terwijl ze probeert haar hond te beschermen

Een nieuwe video toont het angstaanjagende moment waarop een alligator naar een vrouw sprong die haar hond uitliet bij een meer in haar gemeenschap in Florida, haar de dood in slepend.

De afschuwelijke gebeurtenis, vastgelegd op video die door Inside Edition werd verkregen, ontvouwde zich voor een buurman die wanhopig 911 belde terwijl ze probeerde de vrouw te helpen. Maar het was te laat.

Gloria Serge, 85, stierf nadat ze was doodgebeten door de 10-voet lange alligator toen ze op maandag haar geliefde hond Trooper uit de klauwen van het reptiel probeerde te redden.

De hond van Serge overleefde de aanval, maar de alligator werd later gevangen en geëuthanaseerd.

Serge’s laatste momenten werden vastgelegd op een wildcamera in de Spaanse Lakes Fairways retirement community in Fort Pierce, Florida.

Ze is te zien terwijl ze langs het meer loopt met haar hond, waarna de alligator boven water komt en vervolgens naar het tweetal uithaalt.

Serge probeerde de hond weg te krijgen bij de kaken van de alligator, maar het reptiel greep haar in plaats daarvan en sleepte haar het meer in.

Haar bange buurman Carole Thomas, 76, vertelde Inside Edition dat ze de vrouw probeerde te helpen terwijl ze aan de telefoon was met 911.

“Er is een vrouw in het meer. De alligator heeft haar!”

Terwijl het gesprek zich ontvouwde, raakte de buurman meer van streek toen ze de vrouw niet meer boven water zag komen.

“Ik denk dat ze weg is, oh mijn God,” huilt Thomas in de telefoon.

Thomas zei dat ze een stok haalde om de vrouw naar het land te proberen trekken, maar ze zei: “Ik had haar hoe dan ook niet eerder kunnen bereiken.”

“Het is vreselijk voor haar familie,” voegde Thomas eraan toe. “Het is gewoon vreselijk, vreselijk. En haar vrienden, ik sprak gisteren met een paar van haar vrienden die er kapot van zijn.”

Haar lichaam werd later uit het meer gehaald.

Plaatselijke bewoners vertelden Inside Edition dat de alligator een buurtattractie was die ze Henry noemden. Hij werd gevangen en geëuthanaseerd na de aanval.

De autoriteiten van Florida waarschuwen de bewoners om niet met hun huisdieren bij de vijvers en meren in de omgeving te wandelen.

Serge is de derde persoon die in Florida sinds juli vorig jaar door een alligator is gedood.

Wildlife-experts vonden de alligator op de bodem van de vijver en trokken hem uit het water, waarbij een ambtenaar te zien was die bovenop het reptiel zat.

Een andere oudere vrouw werd gedood door twee alligators nadat ze in juli 2022 in een vijver bij haar huis in het Boca Royale Golf and Country Club in Englewood was gevallen.

De vrouw, waarvan de identiteit niet bekend is, worstelde om boven water te blijven toen twee alligators naar haar

Bekijk de video: 

Lees verder