Connect with us

Diertjes

Galante pup haalt altijd vloermat weg om oma in rolstoel te laten passeren.

De 86-jarige oma van Ana Clara Simoes geniet al twee jaar van het gezelschap van haar kleine pup Lili. Maar het schattige hondje doet zoveel meer dan haar alleen maar gezelschap houden.

Zonder dat iemand het haar aanleerde, nam ze een belangrijke taak op zich. Het hondje ontpopte zich tot een echte mantelzorger. Lili is immers een geweldige hulp voor haar baasje die in een rolstoel zit.

Simoes en haar familie helpen hun oma, die diabetes heeft en in een rolstoel zit. Hun verwondering was groot toen ze zagen dat ook Lily hun oma een handje hielp.

Telkens wanneer oma thuiskomt en naar de woonkamer wil gaan, schiet het hondje in actie. De pup sleept de vloermatten uit de weg, zodat oma makkelijk kan passeren.

Simoes onthulde aan The Dodo: “Lily heeft het helemaal zelf geleerd. We waren allemaal ontzettend verrast en bewonderen haar.”

Aanvankelijk dachten ze nog dat het toeval was, maar het hondje doet het elke keer en alleen maar voor oma.

Lili moet wel nog leren om de vloermatten daarna terug op hun plaats te leggen, maar dat is maar een detail. En wat blijkt? De andere hond van oma, Lara, is ook begonnen met het verplaatsen van de matten!

Hoewel de matten geen onoverkomelijke hindernis vormden, is en blijft het wel een geweldig gebaar van deze hondjes!