-

Economie

Flat afgebrand na romantisch huwelijksaanzoek met kaarsjes.

De Britse Albert Ndreu uit Sheffield vond het wel een romantisch idee: zijn verloofde ten huwelijks vragen met honderden kaarsjes. Maar dat liep niet zoals gepland. Resultaat: een compleet platgebrande flat.

Ndreu had de woning van hem en zijn verloofde Valerija Madevic helemaal versierd met honderden kaarsjes en ballonnen. Op de vloer had hij met verschillende waxinelichtjes de woorden ‘Marry Me?’ getekend.

Maar dan begin hij een fatale fout. Hij ging Madevic ophalen van haar werk en liet de kaarsjes ondertussen gewoon branden. Toen ze arriveerden, ontsnapte er rook van onder de deur.

De brandweer kon het vuur gelukkig snel doven, maar de woonkamer was tot een ravage herschapen. Maar dat zou Ndreu niet tegenhouden om alsnog door zijn knieën te gaan, en zij zei ja!

De aanstaande bruid vertelde aan Daily Mail: “Dit is de mooiste dag van mijn leven. Spullen kan je vervangen, maar onze liefde voor elkaar niet. Uiteindelijk zijn we beiden gezond. Dat is het enige wat telt.”

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder