Connect with us

Economie

Enorme Australische jachtkrabspin duikt op in Nederland.

Een gigantische tropische spin legde een behoorlijke reis af om op te duiken in Nederland. Het insect is gevangen door medewerkers van de dierenambulance in De Meern. Later bleek dat het zeldzame insect met een Australisch gezin meegereisd was.

Een van de medewerkers getuigde aan RTV Utrecht: “Het is de meest bijzondere vondst van de afgelopen weken. Het dier kwam plotseling tevoorschijn toen het gezin de verhuisdozen opende.”

Spanwijdte van 30 centimeter

De jachtkrabspin komt vooral voor in tropische en subtropische gebieden. De spanwijdte van de insecten kan 30 centimeter zijn. In uitzonderlijke gevallen worden ze nog groter. In de staat Queensland is in 2015 nog een exemplaar met een spanwijdte van wel 40 centimeter ontdekt. Gelukkig vormen ze niet meteen een bedreiging voor de mens, al kan hun beet wel ontzettend pijnlijk zijn.

Wellicht is het exemplaar uit de Meern nog een jong spinnetje, want het was maar vijf centimeter groot. (Toch groot genoeg om je een hoedje te schrikken). De avontuurlijke spin krijgt wellicht een plekje in de reptielenopvang in Rijswijk.