-

Economie

Enorme Australische jachtkrabspin duikt op in Nederland.

Een gigantische tropische spin legde een behoorlijke reis af om op te duiken in Nederland. Het insect is gevangen door medewerkers van de dierenambulance in De Meern. Later bleek dat het zeldzame insect met een Australisch gezin meegereisd was.

Een van de medewerkers getuigde aan RTV Utrecht: “Het is de meest bijzondere vondst van de afgelopen weken. Het dier kwam plotseling tevoorschijn toen het gezin de verhuisdozen opende.”

Spanwijdte van 30 centimeter

De jachtkrabspin komt vooral voor in tropische en subtropische gebieden. De spanwijdte van de insecten kan 30 centimeter zijn. In uitzonderlijke gevallen worden ze nog groter. In de staat Queensland is in 2015 nog een exemplaar met een spanwijdte van wel 40 centimeter ontdekt. Gelukkig vormen ze niet meteen een bedreiging voor de mens, al kan hun beet wel ontzettend pijnlijk zijn.

Wellicht is het exemplaar uit de Meern nog een jong spinnetje, want het was maar vijf centimeter groot. (Toch groot genoeg om je een hoedje te schrikken). De avontuurlijke spin krijgt wellicht een plekje in de reptielenopvang in Rijswijk.

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder