Connect with us

Economie

Dokter opgenomen op spoedeisende hulp, stapt uit bed om patiënt te verzorgen.

Sommige mensen onder ons hebben het geluk dat ze hun ware roeping hebben gevonden in het leven. Die passie die iemand drijft om net dat beetje extra te doen, maakt vaak het verschil. Dat geldt ook voor deze dokter uit Mexico.

Dokter Miguel Angel Arteaga was opgenomen op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis waar hij werkzaam is. Volgens de lokale media was hij misselijk, duizelig, had een hoge bloeddruk en hoofdpijn.

De man lag in bed, toen er een andere patiënt binnenkwam met een lelijke wonde aan zijn arm. De dokter aarzelde geen seconde: hij sprong uit zijn bed en begon zijn collega’s te helpen om de patiënt te verzorgen.

Nadat zijn buitengewone actie op de social media werd gedeeld, ging zijn verhaal compleet viraal. De gastheer van Milenio TV, Samuel Cuervo, deelde foto’s op Twitter, waar het complimentjes regende voor de dokter.

Miguel dankte de mensen voor de vele positieve berichtjes: “Ontzettend bedankt voor jullie berichten. Ze inspireren me enorm om door te blijven gaan. Dit gaat niet over heldendom, maar over menselijkheid.”

De dokter vertelde achteraf aan El Heraldo Radio: “Mijn collega’s, die voortreffelijke dokters zijn op de afdeling spoedeisende hulp, hadden een beetje moeite om de bloeding van de patiënt te stelpen. Op dat ogenblik stond ik op en wilde ik een beetje van mijn ervaring gebruiken om het leven van de matroos en zijn arm te redden.”

Laten we deze geweldige dokter eens goed in het zonnetje zetten!