-

Economie

Dokter opgenomen op spoedeisende hulp, stapt uit bed om patiënt te verzorgen.

Sommige mensen onder ons hebben het geluk dat ze hun ware roeping hebben gevonden in het leven. Die passie die iemand drijft om net dat beetje extra te doen, maakt vaak het verschil. Dat geldt ook voor deze dokter uit Mexico.

Dokter Miguel Angel Arteaga was opgenomen op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis waar hij werkzaam is. Volgens de lokale media was hij misselijk, duizelig, had een hoge bloeddruk en hoofdpijn.

De man lag in bed, toen er een andere patiënt binnenkwam met een lelijke wonde aan zijn arm. De dokter aarzelde geen seconde: hij sprong uit zijn bed en begon zijn collega’s te helpen om de patiënt te verzorgen.

Nadat zijn buitengewone actie op de social media werd gedeeld, ging zijn verhaal compleet viraal. De gastheer van Milenio TV, Samuel Cuervo, deelde foto’s op Twitter, waar het complimentjes regende voor de dokter.

Miguel dankte de mensen voor de vele positieve berichtjes: “Ontzettend bedankt voor jullie berichten. Ze inspireren me enorm om door te blijven gaan. Dit gaat niet over heldendom, maar over menselijkheid.”

De dokter vertelde achteraf aan El Heraldo Radio: “Mijn collega’s, die voortreffelijke dokters zijn op de afdeling spoedeisende hulp, hadden een beetje moeite om de bloeding van de patiënt te stelpen. Op dat ogenblik stond ik op en wilde ik een beetje van mijn ervaring gebruiken om het leven van de matroos en zijn arm te redden.”

Laten we deze geweldige dokter eens goed in het zonnetje zetten!

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder