Connect with us

Economie

Dierenpolitie waarschuwt voor gevaren van gloeiend heet asfalt.

De dierenpolitie heeft een belangrijke waarschuwing voor mensen met honden en de gevaren van gloeiend heet asfalt. Het asfalt is met de hoog oplopende temperaturen immers zo heet, dat honden lelijke brandwonden kunnen oplopen aan hun voetzooltjes.

Zaterdag is de dierenpolitie geconfronteerd met zware brandwonden bij een hond. De politie Limburg waarschuwde op de sociale media: “Dit is het resultaat van het lopen op warm asfalt. Laat uw hond met de huidige warmte alstublieft vroeg, of laat in de avond uit. Houd rekening met de extreme temperaturen!”

De politie geeft nog mee: “Asfalt en zand warmen in de volle zon snel op en kunnen gloeiend heet worden.” Asfalt kan bij een temperatuur van 25 graden in de blakende zon algauw opwarmen tot 50 graden. Bij extreme hitte van meer dan 30 graden, kan de temperatuur van het asfalt zelfs oplopen tot 60 graden.

Geen hogere wiskunde

De politie zegt dat je geen raketgeleerde moet zijn om brandwonden bij je honden te vermijden. Ze schreven: “Als de ondergrond te heet is om uw hand erop te leggen, dan is deze ook niet geschikt om uw hond erover te laten lopen.”