-

Economie

Dierenpolitie waarschuwt voor gevaren van gloeiend heet asfalt.

De dierenpolitie heeft een belangrijke waarschuwing voor mensen met honden en de gevaren van gloeiend heet asfalt. Het asfalt is met de hoog oplopende temperaturen immers zo heet, dat honden lelijke brandwonden kunnen oplopen aan hun voetzooltjes.

Zaterdag is de dierenpolitie geconfronteerd met zware brandwonden bij een hond. De politie Limburg waarschuwde op de sociale media: “Dit is het resultaat van het lopen op warm asfalt. Laat uw hond met de huidige warmte alstublieft vroeg, of laat in de avond uit. Houd rekening met de extreme temperaturen!”

De politie geeft nog mee: “Asfalt en zand warmen in de volle zon snel op en kunnen gloeiend heet worden.” Asfalt kan bij een temperatuur van 25 graden in de blakende zon algauw opwarmen tot 50 graden. Bij extreme hitte van meer dan 30 graden, kan de temperatuur van het asfalt zelfs oplopen tot 60 graden.

Geen hogere wiskunde

De politie zegt dat je geen raketgeleerde moet zijn om brandwonden bij je honden te vermijden. Ze schreven: “Als de ondergrond te heet is om uw hand erop te leggen, dan is deze ook niet geschikt om uw hond erover te laten lopen.”

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder