-

Economie

Baasje schiet hond in gezicht omdat hij te uitbundig was.

Er zijn harteloze mensen die hun hond opgeven om de belachelijkste redenen. Sommige mensen staan hun hond af omdat ze te vriendelijk zijn. Maar deze eigenaar ging nog een stapje verder in zijn wreedheid. Hij verwondde zijn hond om een hartverscheurende reden, maar slaagde er niet in om de glimlach van zijn gezicht te vegen.

In 2018 werd in Griekenland een zevenjarige herdershond gevonden in een ellendige toestand. Hij was vastgebonden aan een boom en door zijn baasje in het gezicht geschoten.

Save a Greek Stray schreef op Facebook: “Hij is voor dood achtergelaten, maar slaagde erin om vijf dagen te overleven. Als gevolg daarvan was de wonde zwaar geïnfecteerd, en dat zorgde voor een nog ergere infectie in zijn botten.”

Wat nog erger is, is dat hij werd neergeschoten omdat hij te vrolijk en te uitbundig was. De dierenartsen opereerden de hond, gekend bij de naam Ice. Ze maakten de wonde schoon, verwijderden de infectie en gaven hem antibiotica.

Het was een delicate operatie: de dokters moesten zijn neusbotje herstellen en hopen dat zijn lichaam het goed zou verwerken.

Als bij wonder haalde Ice het. Twee weken later kondigden de dierenartsen aan dat de transplantatie een succes was.

Maar dat was nog maar de eerste stap van zijn herstel. Ice moest naar een opvang alvorens hij geadopteerd kon worden. Hoewel zijn verhaal viraal ging, had hij nog altijd geen nieuwe thuis gevonden. Volgens The Orphan Pet is dat omdat hij te vriendelijk zou zijn. Het leek erop dat niemand deze vrolijke hond wilde.

Maar dan kreeg Ice toch het gouden mandje dat hij zo verdiende! Na een jaar in de opvang vond de hond een nieuwe thuis in Engeland. Hij maakt het uitstekend en doet niets liever dan spelen met de andere honden van het gezin!

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder