Connect with us

Economie

Baasje schiet hond in gezicht omdat hij te uitbundig was.

Er zijn harteloze mensen die hun hond opgeven om de belachelijkste redenen. Sommige mensen staan hun hond af omdat ze te vriendelijk zijn. Maar deze eigenaar ging nog een stapje verder in zijn wreedheid. Hij verwondde zijn hond om een hartverscheurende reden, maar slaagde er niet in om de glimlach van zijn gezicht te vegen.

In 2018 werd in Griekenland een zevenjarige herdershond gevonden in een ellendige toestand. Hij was vastgebonden aan een boom en door zijn baasje in het gezicht geschoten.

Save a Greek Stray schreef op Facebook: “Hij is voor dood achtergelaten, maar slaagde erin om vijf dagen te overleven. Als gevolg daarvan was de wonde zwaar geïnfecteerd, en dat zorgde voor een nog ergere infectie in zijn botten.”

Wat nog erger is, is dat hij werd neergeschoten omdat hij te vrolijk en te uitbundig was. De dierenartsen opereerden de hond, gekend bij de naam Ice. Ze maakten de wonde schoon, verwijderden de infectie en gaven hem antibiotica.

Het was een delicate operatie: de dokters moesten zijn neusbotje herstellen en hopen dat zijn lichaam het goed zou verwerken.

Als bij wonder haalde Ice het. Twee weken later kondigden de dierenartsen aan dat de transplantatie een succes was.

Maar dat was nog maar de eerste stap van zijn herstel. Ice moest naar een opvang alvorens hij geadopteerd kon worden. Hoewel zijn verhaal viraal ging, had hij nog altijd geen nieuwe thuis gevonden. Volgens The Orphan Pet is dat omdat hij te vriendelijk zou zijn. Het leek erop dat niemand deze vrolijke hond wilde.

Maar dan kreeg Ice toch het gouden mandje dat hij zo verdiende! Na een jaar in de opvang vond de hond een nieuwe thuis in Engeland. Hij maakt het uitstekend en doet niets liever dan spelen met de andere honden van het gezin!