-

Economie

André Hazes en Monique onder vuur vanwege vakantie.

Vanwege de coronapandemie genieten heel wat Nederlanders van een staycation. André Hazes en Monique Westenberg besloten om toch naar het buitenland af te reizen. En daar is niet iedereen even blij mee. Ze worden overladen met kritiek.

Geen afstand

De vakantiekiekjes van de Hazesjes zijn om jaloers van te worden: blauwe hemel, stralend water, majestueuze gebouwen en twee gezinnen die stralen van geluk. De familie Hazes krijgt complimentjes, maar er is ook heftige kritiek. Mensen merken op dat de gezinnen totaal geen afstand houden. Verder zijn er social mediagebruikers die zich hardop afvragen of het wel slim is om naar het buitenland te gaan.

Een volger schreef: “Hoezo afstand van elkaar? Je bent een mooie en lekkere vrouw, maar je doet gewoon maar wat.” Een andere persoon reageerde: “Ook voor jullie is er corona. 1,5 meter afstand.”

Niets aantrekken

De Hazesjes zelf laten het niet aan hun hart komen. Het stel lijkt zich niets aan te trekken van de kritiek. Ze laten de negatieve kritiek voor wat het is. André en Monique genieten met volle teugen van hun vakantie en leggen hun kleintjes behoorlijk in de watten.

View this post on Instagram

⭕️

A post shared by ??????? ???̈? (@moniquenoell) on

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder