Connect with us

Economie

Zwemmende beer zit met kop vast in plastic fles – gezin redt hem op het nippertje.

We moeten als mens beseffen dat al onze acties gevolgen met zich brengen. Als mensen afval laten rondslingeren, kunnen beestjes dit opeten, erin bekneld raken of zelfs sterven.

Zonder dit gezin was dit verhaal wellicht zeer slecht afgelopen. Tricia, Brian en Brady Hurt waren in de Amerikaanse staat Wisconsin op het Marsh-Miller Lake, toen ze een vreselijk tafereel voor hun ogen zagen.

Toen ze aan het vissen waren, merkten ze een dier in nood op. Een jonge beer zwom met zijn kop bekneld in een plastic fles. De fles begon zich langzaam te vullen met water en het beestje had de grootste moeite om te ademen.

De familie wist meteen wat hen te doen stond en ze probeerden het dier te bereiken. Ze hadden meerdere pogingen nodig. Tricia filmde hoe ze er uiteindelijk toch in slaagden om de fles te verwijderen. Daarna zwom de beer zichtbaar opgelucht naar de oever.

De vrouw postte de reddingsactie op Facebook en schreef: “Ik had nooit gedacht dat we dit ooit zouden doen.”

Laten we dit gezin overladen met hartjes! Dit had heel slecht kunnen aflopen. Laten we hopen dat de jonge beer snel herstelt van deze traumatische ervaring.