-

Economie

Maxime Meiland stelt gloednieuwe kledinglijn voor.

De kijkers van Chateau Meiland konden eerder al even een glimp opvangen van de nieuwe kledinglijn van Maxime. Die ontwerpen laat ze links liggen, omdat dat seizoen nu voorbij is. Daarom stelde ze haar compleet nieuwe kledinglijn voor.

Haar merk luistert naar de naam ‘Monciel’. In het persbericht staat te lezen: “Kleding is altijd al een passie geweest. Ik heb de opleiding Mode en Handel gevolgd in Haarlem waarna het verlangen naar een eigen kledinglijn alleen maar groeide.”

Voor ieder wat wils

Maxime gaat verder: “In de jaren dat ik in Frankrijk woon heeft de klassieke Franse mode mij geïnspireerd onder andere tot chateau waardige items. De collectie heb ik ontworpen/geselecteerd naar items en vormen die ik zelf mis op de huidige markt. Omdat de items verschillende stijlen bevatten is er voor ieder wat wils.”

Ophef

Over haar vorige lijn ontstond heel wat opschudding. Mensen vroegen zich af of ze de kledingstukken wel zelf ontworpen had. Een alerte kijker merkte immers op dat alle stukken een op een eveneens terug te vinden waren op een Chinese verkoopsite. Aan RTL Boulevard legde Maxime toen uit dat ze met stoffen werkt uit China. De blondine verdedigde zich: “Sommige stoffen heb ik zelf ontworpen, andere stoffen hebben een patroon dat gemaakt is door de fabriek daar.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maxime Meiland (@maximemeiland) op

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder