-

Diertjes

Zeeotter springt op boot om te ontsnappen aan drie orka’s.

Stel je eens voor dat je een kleine zeeotter bent en dat er drie hongerige orka’s achter je aan zitten? Niet meteen een gezellige situatie. Je zit midden in het water en de oever is best veraf. Maar gelukkig voor deze zeeotter was er een boot met lieve mensen in de buurt.

Op die boot van Coldwater Alaska zat de 37-jarige John Dornellas. Het bedrijf organiseert boottochten in de streek. Plotseling zag John een klein diertje in de richting van de boot zwemmen.

Hij schakelde zijn motoren uit en begin te filmen. Daar was een kleine zeeotter letterlijk voor zijn leven aan het zwemmen. Het diertje werd achterna gezeten door drie orka’s met grote honger. Zou het beestje als hapje eindigen?

De intelligente zeeotter verkent eerst de boot om te weten waar de ingang is. En dan, hopla, springt hij gezwind op de boot. Precies op het nippertje!

De prachtige beelden zijn onlangs gemaakt in Halibut Cove Lagoon in Alaska.

Daarna volgt een kat-en-muisspelletje tussen de otter en de orka’s. De zeeotter wil terug in het water springen, maar daar wordt hij opnieuw opgewacht door de orka’s.

John besloot om verder naar zijn volgende stop te varen. Toen het diertje zag dat de orka’s uit het zicht waren, dook hij weer het vertrouwde water in.

Bekijk de indrukwekkende beelden hieronder!

Diertjes

Dashcam beelden laten zien hoe koe midden op de snelweg uit rijdende veewagen valt

Een schokkende dashcam-video toont hoe een koe plotseling midden op de snelweg valt nadat het arme dier uit een veewagen is gev*llen.

De koe glijdt over het asfalt en gelukkig wordt het niet geraakt door andere weggebruikers. De p0litie reageerde snel en slaagde erin om het onfortuinlijke dier te vangen.

De beelden zijn onwerkelijk en confronterend. Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van het feit dat koeien uiteindelijk voor vleesproductie worden gebruikt, denken ze meestal niet na over het transportproces. Deze koeien worden in grote veewagens bij de boer opgehaald en naar sl*chthuizen vervoerd.

Het is begrijpelijk dat veel mensen zich niet realiseren dat koeien over de weg worden vervoerd in veewagens.

Daarom is het des te schokkender wanneer er plotseling een gigantische koe opduikt op de snelweg.

Het dier is duidelijk van een veewagen gev*llen en glijdt over het asfalt. Gelukkig kon een vrachtwagen die achter de veewagen reed, het dier op tijd ontwijken. Ook andere weggebruikers waren alert en konden op tijd remmen.

Het is niet helemaal duidelijk hoe dit 0ngeluk heeft kunnen gebeuren, maar er wordt vermoed dat de koe door de onderkant van de veewagen is gev*llen.

Het lijkt erop dat de veewagen het begaf, waardoor de koe op het wegdek terechtkwam. Toen de veewagen uiteindelijk tot stilstand kwam, bleek er nog een koe op de snelweg te staan. Hoe dit dier daar terechtkwam, is ook niet helemaal helder.

De bestuurder van de auto met de dashcam, genaamd Kevin, was geschr0kken door het incident.

Hij zag hoe de vrachtwagen voor hem uitweek, en besefte dat hij ook alert moest zijn.

In de video is duidelijk te zien hoe hectisch en geva*rlijk het kan zijn op de snelweg tijdens zo’n onverwachte situatie.

Met een snelheid van 100 kilometer per uur is er weinig ruimte om plotselinge stuurbewegingen te maken.

De beelden zijn hieronder te bekijken, evenals foto’s van de koe. Het voorval dient als een herinnering aan de complexiteit en gev*ren van het vervoeren van vee over de weg.

Lees verder