Connect with us

Diertjes

Zeeotter springt op boot om te ontsnappen aan drie orka’s.

Stel je eens voor dat je een kleine zeeotter bent en dat er drie hongerige orka’s achter je aan zitten? Niet meteen een gezellige situatie. Je zit midden in het water en de oever is best veraf. Maar gelukkig voor deze zeeotter was er een boot met lieve mensen in de buurt.

Op die boot van Coldwater Alaska zat de 37-jarige John Dornellas. Het bedrijf organiseert boottochten in de streek. Plotseling zag John een klein diertje in de richting van de boot zwemmen.

Hij schakelde zijn motoren uit en begin te filmen. Daar was een kleine zeeotter letterlijk voor zijn leven aan het zwemmen. Het diertje werd achterna gezeten door drie orka’s met grote honger. Zou het beestje als hapje eindigen?

De intelligente zeeotter verkent eerst de boot om te weten waar de ingang is. En dan, hopla, springt hij gezwind op de boot. Precies op het nippertje!

De prachtige beelden zijn onlangs gemaakt in Halibut Cove Lagoon in Alaska.

Daarna volgt een kat-en-muisspelletje tussen de otter en de orka’s. De zeeotter wil terug in het water springen, maar daar wordt hij opnieuw opgewacht door de orka’s.

John besloot om verder naar zijn volgende stop te varen. Toen het diertje zag dat de orka’s uit het zicht waren, dook hij weer het vertrouwde water in.

Bekijk de indrukwekkende beelden hieronder!