-

Economie

Wesley in oog van de storm: staan er onwaarheden in zijn boek?

Duizenden mensen verslonden ondertussen de biografie van Wesley Sneijder, maar niet iedereen is er even blij mee. In het boek zouden nogal wat onwaarheden staan, vooral dan over zijn investeringen en collega-voetballers.

‘Ik herken dit helemaal niet’

Onder andere Louis van Gaal is het niet eens met wat er in de biografie te lezen staat. Zo zou een anekdote over hem totaal niet kloppen. Van Gaal zou tijdens het WK 2014 ooit gezegd hebben over Jordy Clasie: “Er is iemand jarig. Jullie vragen je natuurlijk af wie dat is. Nou dat zal ik jullie vertellen. Het is iemand die nog niet heeft gespeeld. En als hij zo doorgaat met trainen, gaat hij niet spelen ook. Van harte Jordy!”

De voetbalcoach is er stellig van overtuigd dat hij dit nooit gezegd heeft. Louis uitte zijn verwondering in het radioprogramma De Perstribune. Hij zei: “Ik kan me niet voorstellen dat ik dat gezegd heb. Denkt u nou echt dat zijn waarheid, dé waarheid is? Ik herken dit helemaal niet.” Volgens Louis van Gaal is het net zijn kracht dat hij nooit zou vertellen wie niet zou spelen.

Vertaalfouten

De biografie van de voormalig voetballer is ook vertaald in het Turks, en daar lijken enkele foutjes te zijn ingeslopen. Wesley laat op Instagram immers weten dat uit het boek blijkt dat hij financiële verliezen leed na enkele investeringen. Maar in het Turks staat dan weer te lezen: “Gelukkig is mijn investering een winstgevende investering geweest.”

Komen er nog meer onjuistheden aan het licht?

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder