-

Economie

Wesley in oog van de storm: staan er onwaarheden in zijn boek?

Duizenden mensen verslonden ondertussen de biografie van Wesley Sneijder, maar niet iedereen is er even blij mee. In het boek zouden nogal wat onwaarheden staan, vooral dan over zijn investeringen en collega-voetballers.

‘Ik herken dit helemaal niet’

Onder andere Louis van Gaal is het niet eens met wat er in de biografie te lezen staat. Zo zou een anekdote over hem totaal niet kloppen. Van Gaal zou tijdens het WK 2014 ooit gezegd hebben over Jordy Clasie: “Er is iemand jarig. Jullie vragen je natuurlijk af wie dat is. Nou dat zal ik jullie vertellen. Het is iemand die nog niet heeft gespeeld. En als hij zo doorgaat met trainen, gaat hij niet spelen ook. Van harte Jordy!”

De voetbalcoach is er stellig van overtuigd dat hij dit nooit gezegd heeft. Louis uitte zijn verwondering in het radioprogramma De Perstribune. Hij zei: “Ik kan me niet voorstellen dat ik dat gezegd heb. Denkt u nou echt dat zijn waarheid, dé waarheid is? Ik herken dit helemaal niet.” Volgens Louis van Gaal is het net zijn kracht dat hij nooit zou vertellen wie niet zou spelen.

Vertaalfouten

De biografie van de voormalig voetballer is ook vertaald in het Turks, en daar lijken enkele foutjes te zijn ingeslopen. Wesley laat op Instagram immers weten dat uit het boek blijkt dat hij financiële verliezen leed na enkele investeringen. Maar in het Turks staat dan weer te lezen: “Gelukkig is mijn investering een winstgevende investering geweest.”

Komen er nog meer onjuistheden aan het licht?

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder