Connect with us

Economie

Wesley in oog van de storm: staan er onwaarheden in zijn boek?

Duizenden mensen verslonden ondertussen de biografie van Wesley Sneijder, maar niet iedereen is er even blij mee. In het boek zouden nogal wat onwaarheden staan, vooral dan over zijn investeringen en collega-voetballers.

‘Ik herken dit helemaal niet’

Onder andere Louis van Gaal is het niet eens met wat er in de biografie te lezen staat. Zo zou een anekdote over hem totaal niet kloppen. Van Gaal zou tijdens het WK 2014 ooit gezegd hebben over Jordy Clasie: “Er is iemand jarig. Jullie vragen je natuurlijk af wie dat is. Nou dat zal ik jullie vertellen. Het is iemand die nog niet heeft gespeeld. En als hij zo doorgaat met trainen, gaat hij niet spelen ook. Van harte Jordy!”

De voetbalcoach is er stellig van overtuigd dat hij dit nooit gezegd heeft. Louis uitte zijn verwondering in het radioprogramma De Perstribune. Hij zei: “Ik kan me niet voorstellen dat ik dat gezegd heb. Denkt u nou echt dat zijn waarheid, dé waarheid is? Ik herken dit helemaal niet.” Volgens Louis van Gaal is het net zijn kracht dat hij nooit zou vertellen wie niet zou spelen.

Vertaalfouten

De biografie van de voormalig voetballer is ook vertaald in het Turks, en daar lijken enkele foutjes te zijn ingeslopen. Wesley laat op Instagram immers weten dat uit het boek blijkt dat hij financiële verliezen leed na enkele investeringen. Maar in het Turks staat dan weer te lezen: “Gelukkig is mijn investering een winstgevende investering geweest.”

Komen er nog meer onjuistheden aan het licht?