Connect with us

Holland

Weggestuurde blokfluitspeler (10) overladen met aanbiedingen.

Regilio (10) haalde deze week de krantenkoppen nadat hij weggestuurd was uit het centrum van Enkhuizen, waar hij blokfluit speelde. Maar nadat zijn verhaal uitgebreid in de media aan bod kwam, krijgt hij nu massaal veel steun.

Meerdere mensen boden Regilio Karthaus aan om in een bandje te komen spelen. Een persoon bood zelfs aan om blokfluitlessen te geven. Hiphopartiest Kraantje Pappie had ook een geweldige verrassing voor de jongen. Regilio vertelde aan NH Nieuws: “Ik wilde al eerder op les, want dan leer je sneller.”

Klachten

Regilio was weggestuurd na klachten van een aantal winkeliers. De kleine jongen heeft begrip voor de klagers. De muzikale jongen legde uit dat hij urenlang speelde. Hij vertelde: “Ik vond het stom, maar kan het ook wel weer begrijpen, want ik speel anderhalf, twee uur. Als je dan twee liedjes de hele tijd achter elkaar hoort, snap ik wel dat je het irritant vindt.”

Nu mag hij weer in het centrum gaan spelen, maar slechts tien minuten op dezelfde plaats. Dat vindt hij een beetje ‘stom’, maar de jongen oordeelt nuchter: “Maar als dat de enige manier is om muziek te blijven maken, ga ik het wel doen.”

Bekijk de reportage van NH Nieuws hieronder: