-

Nederland

Weggestuurde blokfluitspeler (10) overladen met aanbiedingen.

Regilio (10) haalde deze week de krantenkoppen nadat hij weggestuurd was uit het centrum van Enkhuizen, waar hij blokfluit speelde. Maar nadat zijn verhaal uitgebreid in de media aan bod kwam, krijgt hij nu massaal veel steun.

Meerdere mensen boden Regilio Karthaus aan om in een bandje te komen spelen. Een persoon bood zelfs aan om blokfluitlessen te geven. Hiphopartiest Kraantje Pappie had ook een geweldige verrassing voor de jongen. Regilio vertelde aan NH Nieuws: “Ik wilde al eerder op les, want dan leer je sneller.”

Klachten

Regilio was weggestuurd na klachten van een aantal winkeliers. De kleine jongen heeft begrip voor de klagers. De muzikale jongen legde uit dat hij urenlang speelde. Hij vertelde: “Ik vond het stom, maar kan het ook wel weer begrijpen, want ik speel anderhalf, twee uur. Als je dan twee liedjes de hele tijd achter elkaar hoort, snap ik wel dat je het irritant vindt.”

Nu mag hij weer in het centrum gaan spelen, maar slechts tien minuten op dezelfde plaats. Dat vindt hij een beetje ‘stom’, maar de jongen oordeelt nuchter: “Maar als dat de enige manier is om muziek te blijven maken, ga ik het wel doen.”

Bekijk de reportage van NH Nieuws hieronder:

Nederland

Maxime Meiland ziet zich geconfronteerd met aanzienlijke financiële uitdagingen: ‘Niemand lijkt bereid die grot voor 2,2 miljoen euro te kopen!’

Maxime Meiland en haar vriend Leroy Molkenboer besloten eerder dit jaar een villa te verwerven met een aanzienlijke prijskaart van maar liefst 2,2 miljoen euro.

Echter, nog geen jaar later blijkt dat het huis behoorlijk wat gebreken vertoont en een energielabel G heeft.

Dit label, waarbij ‘G’ staat voor ‘Grot’, werd onthuld door tv-makelaar Alex van Keulen in RTL Boulevard.

Alex legde uit: “Er zijn ook huizen te koop voor dezelfde prijs, maar met een energielabel A. Ja, G staat echt voor grot. Dat betekent dat je constant moet blijven verwarmen.

Het aanbrengen van muurisolatie in zo’n woning is een kostbare zaak, denk aan meer dan 100 duizend euro om dit te herstellen. Ik wens ze veel succes, maar ik heb het gevoel dat deze woning nog wel even te koop zal blijven staan.”

Ondertussen blijkt dat Maxime en Leroy recentelijk twee aangrenzende percelen hebben verworven om twee afzonderlijke huizen te laten bouwen.
Maxime Meiland

De exacte plannen zijn nog onduidelijk, maar het lijkt erop dat ze niet samen onder één dak willen wonen, maar naast elkaar.

De bouwwerkzaamheden moeten nog van start gaan, en zelfs de eerste heipaal is nog niet de grond in gegaan. Maxime heeft echter dringend tijd nodig om haar villa te verkopen, gezien de maandelijkse hypotheeklasten van 14.000 euro en de oplopende stookkosten nu de winter nadert.
Maxime Meiland
Het komt vaak voor dat huizen met een energielabel en prijsklasse als deze jarenlang te koop blijven staan. Gedurende deze periode blijven de kosten opstapelen voor Maxime en Leroy. Hopelijk kunnen Martien en Erica bijspringen in geval van nood.

Lees verder