-

Economie

Vrouw kan niet zwanger worden, dus bevalt haar moeder (51) van haar kleindochter.

Breanna probeerde jarenlang tevergeefs zwanger te raken. Nu is haar wens, met de hulp van haar moeder (51), eindelijk in vervulling gegaan.

Breanna Lockwood en haar echtgenoot Aaron hoopten kort na hun huwelijk in juni 2016 een kindje te krijgen. Helaas kwamen ze er algauw achter dat dat wellicht niet mogelijk was.

Na maandenlang vruchteloze pogingen, besloten ze de hulp in te schakelen van een vruchtbaarheidskliniek in de Amerikaanse staat Illinois. Daar kregen ze het advies om een vruchtbaarheidsbehandeling te beginnen. Dat zou het begin worden van een lastig avontuur met tal van obstakels en tegenslagen.

View this post on Instagram

Ladies! I’m super upset because heading into my next transfer, my RE caught that they did not remove all the tissue from my previous D&C… ??? Kicker is…even at my D&C post well check, I asked my OB if it was possible to not have gotten it all, and she said “oh that hardly ever happens” ???? Now I’m trying to keep it together that I have to most likely have another D&C to remove the remaining fetal tissue, and lost trust in my previous OB who I would think would check these things, not let me walk out thinking everything’s okay to try again. Thank god for my RE in Chicago who is thorough and doesn’t treat me like a number. I’m angry. And scared, I’ve heard how multiple Hysteroscopys/D&Cs can be damaging… this makes it #3 ????

A post shared by Breanna Lockwood (@ivf.surrogacy.diary) on

Breanna kreeg twee miskramen en kreeg later het syndroom van Asherman. Dit is een aandoening met littekenweefsel in de baarmoeder, waardoor de baarmoederwanden aan elkaar gekleefd zitten.

Haar dokter Brian Kaplan stelde draagmoederschap voor, maar dat was erg duur: zo’n 100.000 dollar.

Dan kwam de moeder van Breanna, Julie Loving, met een verrassende oplossing. Zij wilde haar kleinkind wel dragen. In het begin was haar dochter heel terughoudend, maar Julie wist haar te overtuigen om het toch te wagen.

View this post on Instagram

you ladies heard it first! but announced today on our personal page. This was a big step for me. Thinking and praying for each and every one of you! They say, “It takes a village to raise a child”, but for some it can take a village to HAVE a child… ⠀ ⠀ We are happy to announce, finally, …⠀ BABY LOCKWOOD IS ON THE WAY! ⠀ ⠀ Made with a lot of love, and a little bit of science…⠀ Baby Lockwood will be brought into this world via GESTATIONAL CARRIER, and this little miracle’s carrier is quite a special one. ⠀ ⠀ MY MOM.⠀ My mom will be carrying and delivering our baby!⠀ ⠀ The biggest supporter in my life is giving us our biggest blessing. My beautiful mama is carrying her first grandchild, Aaron and my biological child, as a gestational carrier!⠀ ⠀ Aaron and I had our reproductive DNA taken, fertilized, tested, and frozen via IVF, as my mom breezed through every preliminary test she took, to be able to give us this gift. Defying the odds at 51 years old, she’s pushing reproductive science out of the box, as ONE of only a handful of surrogates NATIONWIDE to deliver their grandchild via gestational surrogacy!⠀ ⠀ The trials and tribulations of infertility was undoubtedly the hardest venture we have had to face in our lives. ⠀ ⠀ In short that included…⠀ ⠀ 1311 days⠀ 476 injections⠀ 64 blood draws⠀ 7 surgical procedures ⠀ 3 rounds of harvesting eggs⠀ 19 frozen embryos ⠀ 8 IVF frozen embryo transfers total⠀ 4 failed embryo transfers⠀ 1 singleton miscarriage⠀ 1 twin miscarriage ⠀ 1 ectopic pregnancy ⠀ Countless tears⠀ ⠀ Sharing this adventure with my mom has been the most unique and amazing experience. Surrogacy is truly the most selfless gift. She is the pure example of “you would do anything for your kids”, and if i can even be half of the mother she is, I know i’m doing something right…⠀ ⠀ I want to give a special thanks to Dr. Kaplan with @fertilitycentersofillinois for his compassion and care in this field.⠀ ⠀ Baby Lockwood we can’t wait to meet you…⠀ See you in November!

A post shared by Breanna Lockwood (@ivf.surrogacy.diary) on

Julie onthulde: “Het voelde alsof ik dit vanaf het begin met haar doormaakte. Ik voelde al haar treurnis en moeite. Ik wist dat ik als 51-jarige gezond was en wist dat ik dit voor haar kon doen, ik verzorgde me goed. Eigenlijk voel ik me geen 50, ik voel me 30!”

Aanvankelijk had haar dokter twijfels. Maar toen de psychologische tests positief waren en ook haar gezondheid perfect bleek, zette hij het licht op groen.

Uniek scenario

De arts omschreef het als een ‘zeer uniek scenario’, dat alleen is gedaan na ‘heel nauwkeurige gepersonaliseerde medische, psychologische en ethische overwegingen’. Hij voegde eraan toe: “De dynamische, onvoorwaardelijke steun en opoffering van de familie en de veerkracht van de menselijke geest waren voor mij als dokter heel nederig.”

Julie is nu de draagmoeder van haar dochter Breanna en schoonzoon Aaron. Dit betekent dat ze het biologisch kind van het koppel én haar biologisch kleinkind draagt. De vrouw legde uit: “Geen twijfel, geen spijt. Ik hou zo veel van haar, dat ik haar alleen maar wilde helpen.”

Het gezin deed hun verhaal op Instagram. Breanna besloot om haar moeder eens goed in het zonnetje te zetten voor alles wat ze doet.

View this post on Instagram

Baby GIRL you are so loved ?

A post shared by Breanna Lockwood (@ivf.surrogacy.diary) on

Ondertussen, met 21 zwangerschap, zegt Breanna dat ze eindelijk hoopvol durft te zijn, na al die teleurstellingen en tegenslagen. Onlangs voelde ze voor het eerst de baby schoppen en vernamen ze dat het een meisje is.

Economie

Lees verder: “Mijn man wil van mij scheiden, maar wil dat ik met hem mee verhuis.”

In een dramatische en onvoorziene ontwikkeling binnen hun huwelijk, wordt een vrouw geconfronteerd met een verpletterende schok: haar echtgenoot verzoekt om een scheiding, maar niet zonder een laatste eis—dat zij hem volgt naar een nieuwe stad waar hij zijn carrière ambities wil najagen. Dit diepgaande verhaal ontvouwt de gelaagdheid van persoonlijke offers, vertrouwen en verraad binnen een relatie die te midden van instorting staat.

Wending in het Huwelijk

Na meer dan een decennium van een huwelijk dat aan de buitenwereld als gelukkig en stabiel werd beschouwd, komt de man met een schokkende mededeling. Hij wil niet alleen scheiden, maar verwacht ook dat zijn vrouw hem door het hele land volgt voor een nieuwe professionele uitdaging. Deze schok komt op een moment dat het koppel te midden van voorbereidingen was voor een grote verhuizing naar het buitenland, wat hun leven en dat van hun kinderen ingrijpend zou veranderen. De vrouw, die altijd dacht dat hun huwelijk solide was, voelt de grond onder haar voeten wegzakken.

Ontdekking van Verborgen Communicatie

De kern van het verhaal is de ontdekking door de vrouw van verborgen communicaties tussen haar echtgenoot en een oude vriendin, die recentelijk gescheiden is. De frequentie en intensiteit van hun uitwisselingen—meer dan 500 sms’jes per dag, wat neerkomt op ongeveer 24.000 berichten in een enkele maand—wijzen op een diepe emotionele, en mogelijk fysieke, connectie die verder gaat dan vriendschap of professionele steun. Deze onthulling is een mokerslag voor de vrouw, die zich verraden en bedrogen voelt.

Ondersteuning van de Gemeenschap

Het verhaal van de vrouw resoneert breed op online platforms, waarbij de meerderheid van de lezers haar kant van het verhaal steunt. Ze wordt gezien als het slachtoffer in een complex web van leugens en bedrog, waarbij haar echtgenoot niet alleen hun huwelijk, maar ook het welzijn van hun kinderen in gevaar brengt. De gemeenschap biedt niet alleen emotionele steun maar ook praktische adviezen over hoe ze haar situatie juridisch en persoonlijk kan aanpakken. Deze steun geeft haar de kracht en moed om de confrontatie met haar echtgenoot aan te gaan.

Nasleep van de Confrontatie

Na de terugkeer van haar man van een zakenreis die verdacht veel leek op een romantisch uitje, confronteert de vrouw hem met het bewijs van zijn bedoelingen. Zijn bekentenis, dat hij al jaren ongelukkig is binnen hun huwelijk, brengt haar ertoe om hun gehele relatie te heroverwegen. Deze ontboezeming leidt tot een emotioneel en juridisch conflict, waarbij ze overweegt om zelf de echtscheiding aan te vragen en te strijden voor de voogdij over hun kinderen. De vrouw, die zich aanvankelijk machteloos voelde, begint haar eigen kracht te ontdekken en neemt stappen om haar toekomst en die van haar kinderen te beschermen.

Reflectie en Zelfbeschikking

Deze situatie werpt een licht op de diepe scheuren die kunnen ontstaan binnen een huwelijk en de verwoestende impact van geheimen. De vrouw staat voor een cruciale keuze: haar eigen geluk en welzijn nastreven, of zich schikken in een rol die haar fundamentele rechten en geluk ondermijnt. Ze besluit om haar eigen pad te kiezen, vastberaden om niet langer in de schaduw van haar echtgenoot te leven. Haar verhaal wordt een krachtig voorbeeld van zelfbeschikking en persoonlijke groei, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden.

Belangrijkste Lessen uit het Verhaal

Dit verhaal biedt waardevolle inzichten en benadrukt enkele cruciale punten:

  1. Vertrouwen en Verraad: Het verhaal benadrukt het belang van eerlijkheid en vertrouwen binnen een huwelijk, en de destructieve gevolgen wanneer deze ontbreken. De pijn van verraad door een geliefde kan diepgaand zijn, maar het benadrukt ook de noodzaak van transparantie in relaties.
  2. Persoonlijke Groei en Zelfzorg: De ervaringen van de vrouw onderstrepen het belang van zelfzorg en persoonlijke groei, vooral wanneer geconfronteerd met levensveranderende beslissingen. Haar keuze om voor zichzelf op te komen, ondanks de druk om haar echtgenoot te volgen, toont haar innerlijke kracht en vastberadenheid.
  3. Ondersteuning van de Gemeenschap: De rol van de online en persoonlijke gemeenschap is essentieel, biedt steun en praktische hulp in tijden van nood. Deze ondersteuning kan een cruciale factor zijn in het overwinnen van persoonlijke crises en het vinden van een weg vooruit.
  4. Juridische en Emotionele Gevolgen: De complexiteit van de juridische en emotionele uitdagingen van een scheiding wordt duidelijk, met een bijzondere focus op het welzijn van kinderen en de strijd om voogdij. Het verhaal illustreert hoe belangrijk het is om goed geïnformeerd en voorbereid te zijn op dergelijke uitdagingen.
  5. Assertiviteit en Zelfbeschikking: De keuze van de vrouw om voor haar rechten op te komen dient als een krachtig voorbeeld van assertiviteit en zelfbeschikking in uitdagende omstandigheden. Haar beslissing om haar eigen geluk na te streven, in plaats van toe te geven aan de eisen van haar echtgenoot, laat zien dat het mogelijk is om controle over je eigen leven terug te nemen.

Conclusie

Dit verhaal biedt een krachtige blik op de complexiteit van menselijke relaties en de soms pijnlijke keuzes die noodzakelijk zijn om persoonlijke integriteit en geluk te behouden. De reis van de vrouw, van verraad en wanhoop naar zelfontdekking en empowerment, dient als een inspirerend voorbeeld van veerkracht en de kracht van zelfbeschikking. Ondanks de tegenslagen blijft haar toewijding aan zichzelf en haar kinderen onwrikbaar, en toont ze ons allen de waarde van moed en doorzettingsvermogen.

Lees verder