-

Economie

Vrouw kan niet zwanger worden, dus bevalt haar moeder (51) van haar kleindochter.

Breanna probeerde jarenlang tevergeefs zwanger te raken. Nu is haar wens, met de hulp van haar moeder (51), eindelijk in vervulling gegaan.

Breanna Lockwood en haar echtgenoot Aaron hoopten kort na hun huwelijk in juni 2016 een kindje te krijgen. Helaas kwamen ze er algauw achter dat dat wellicht niet mogelijk was.

Na maandenlang vruchteloze pogingen, besloten ze de hulp in te schakelen van een vruchtbaarheidskliniek in de Amerikaanse staat Illinois. Daar kregen ze het advies om een vruchtbaarheidsbehandeling te beginnen. Dat zou het begin worden van een lastig avontuur met tal van obstakels en tegenslagen.

View this post on Instagram

Ladies! I’m super upset because heading into my next transfer, my RE caught that they did not remove all the tissue from my previous D&C… ??? Kicker is…even at my D&C post well check, I asked my OB if it was possible to not have gotten it all, and she said “oh that hardly ever happens” ???? Now I’m trying to keep it together that I have to most likely have another D&C to remove the remaining fetal tissue, and lost trust in my previous OB who I would think would check these things, not let me walk out thinking everything’s okay to try again. Thank god for my RE in Chicago who is thorough and doesn’t treat me like a number. I’m angry. And scared, I’ve heard how multiple Hysteroscopys/D&Cs can be damaging… this makes it #3 ????

A post shared by Breanna Lockwood (@ivf.surrogacy.diary) on

Breanna kreeg twee miskramen en kreeg later het syndroom van Asherman. Dit is een aandoening met littekenweefsel in de baarmoeder, waardoor de baarmoederwanden aan elkaar gekleefd zitten.

Haar dokter Brian Kaplan stelde draagmoederschap voor, maar dat was erg duur: zo’n 100.000 dollar.

Dan kwam de moeder van Breanna, Julie Loving, met een verrassende oplossing. Zij wilde haar kleinkind wel dragen. In het begin was haar dochter heel terughoudend, maar Julie wist haar te overtuigen om het toch te wagen.

View this post on Instagram

you ladies heard it first! but announced today on our personal page. This was a big step for me. Thinking and praying for each and every one of you! They say, “It takes a village to raise a child”, but for some it can take a village to HAVE a child… ⠀ ⠀ We are happy to announce, finally, …⠀ BABY LOCKWOOD IS ON THE WAY! ⠀ ⠀ Made with a lot of love, and a little bit of science…⠀ Baby Lockwood will be brought into this world via GESTATIONAL CARRIER, and this little miracle’s carrier is quite a special one. ⠀ ⠀ MY MOM.⠀ My mom will be carrying and delivering our baby!⠀ ⠀ The biggest supporter in my life is giving us our biggest blessing. My beautiful mama is carrying her first grandchild, Aaron and my biological child, as a gestational carrier!⠀ ⠀ Aaron and I had our reproductive DNA taken, fertilized, tested, and frozen via IVF, as my mom breezed through every preliminary test she took, to be able to give us this gift. Defying the odds at 51 years old, she’s pushing reproductive science out of the box, as ONE of only a handful of surrogates NATIONWIDE to deliver their grandchild via gestational surrogacy!⠀ ⠀ The trials and tribulations of infertility was undoubtedly the hardest venture we have had to face in our lives. ⠀ ⠀ In short that included…⠀ ⠀ 1311 days⠀ 476 injections⠀ 64 blood draws⠀ 7 surgical procedures ⠀ 3 rounds of harvesting eggs⠀ 19 frozen embryos ⠀ 8 IVF frozen embryo transfers total⠀ 4 failed embryo transfers⠀ 1 singleton miscarriage⠀ 1 twin miscarriage ⠀ 1 ectopic pregnancy ⠀ Countless tears⠀ ⠀ Sharing this adventure with my mom has been the most unique and amazing experience. Surrogacy is truly the most selfless gift. She is the pure example of “you would do anything for your kids”, and if i can even be half of the mother she is, I know i’m doing something right…⠀ ⠀ I want to give a special thanks to Dr. Kaplan with @fertilitycentersofillinois for his compassion and care in this field.⠀ ⠀ Baby Lockwood we can’t wait to meet you…⠀ See you in November!

A post shared by Breanna Lockwood (@ivf.surrogacy.diary) on

Julie onthulde: “Het voelde alsof ik dit vanaf het begin met haar doormaakte. Ik voelde al haar treurnis en moeite. Ik wist dat ik als 51-jarige gezond was en wist dat ik dit voor haar kon doen, ik verzorgde me goed. Eigenlijk voel ik me geen 50, ik voel me 30!”

Aanvankelijk had haar dokter twijfels. Maar toen de psychologische tests positief waren en ook haar gezondheid perfect bleek, zette hij het licht op groen.

Uniek scenario

De arts omschreef het als een ‘zeer uniek scenario’, dat alleen is gedaan na ‘heel nauwkeurige gepersonaliseerde medische, psychologische en ethische overwegingen’. Hij voegde eraan toe: “De dynamische, onvoorwaardelijke steun en opoffering van de familie en de veerkracht van de menselijke geest waren voor mij als dokter heel nederig.”

Julie is nu de draagmoeder van haar dochter Breanna en schoonzoon Aaron. Dit betekent dat ze het biologisch kind van het koppel én haar biologisch kleinkind draagt. De vrouw legde uit: “Geen twijfel, geen spijt. Ik hou zo veel van haar, dat ik haar alleen maar wilde helpen.”

Het gezin deed hun verhaal op Instagram. Breanna besloot om haar moeder eens goed in het zonnetje te zetten voor alles wat ze doet.

View this post on Instagram

Baby GIRL you are so loved ?

A post shared by Breanna Lockwood (@ivf.surrogacy.diary) on

Ondertussen, met 21 zwangerschap, zegt Breanna dat ze eindelijk hoopvol durft te zijn, na al die teleurstellingen en tegenslagen. Onlangs voelde ze voor het eerst de baby schoppen en vernamen ze dat het een meisje is.

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder