Connect with us

Economie

Vrouw kan niet zwanger worden, dus bevalt haar moeder (51) van haar kleindochter.

Breanna probeerde jarenlang tevergeefs zwanger te raken. Nu is haar wens, met de hulp van haar moeder (51), eindelijk in vervulling gegaan.

Breanna Lockwood en haar echtgenoot Aaron hoopten kort na hun huwelijk in juni 2016 een kindje te krijgen. Helaas kwamen ze er algauw achter dat dat wellicht niet mogelijk was.

Na maandenlang vruchteloze pogingen, besloten ze de hulp in te schakelen van een vruchtbaarheidskliniek in de Amerikaanse staat Illinois. Daar kregen ze het advies om een vruchtbaarheidsbehandeling te beginnen. Dat zou het begin worden van een lastig avontuur met tal van obstakels en tegenslagen.

View this post on Instagram

Ladies! I’m super upset because heading into my next transfer, my RE caught that they did not remove all the tissue from my previous D&C… ??? Kicker is…even at my D&C post well check, I asked my OB if it was possible to not have gotten it all, and she said “oh that hardly ever happens” ???? Now I’m trying to keep it together that I have to most likely have another D&C to remove the remaining fetal tissue, and lost trust in my previous OB who I would think would check these things, not let me walk out thinking everything’s okay to try again. Thank god for my RE in Chicago who is thorough and doesn’t treat me like a number. I’m angry. And scared, I’ve heard how multiple Hysteroscopys/D&Cs can be damaging… this makes it #3 ????

A post shared by Breanna Lockwood (@ivf.surrogacy.diary) on

Breanna kreeg twee miskramen en kreeg later het syndroom van Asherman. Dit is een aandoening met littekenweefsel in de baarmoeder, waardoor de baarmoederwanden aan elkaar gekleefd zitten.

Haar dokter Brian Kaplan stelde draagmoederschap voor, maar dat was erg duur: zo’n 100.000 dollar.

Dan kwam de moeder van Breanna, Julie Loving, met een verrassende oplossing. Zij wilde haar kleinkind wel dragen. In het begin was haar dochter heel terughoudend, maar Julie wist haar te overtuigen om het toch te wagen.

View this post on Instagram

you ladies heard it first! but announced today on our personal page. This was a big step for me. Thinking and praying for each and every one of you! They say, “It takes a village to raise a child”, but for some it can take a village to HAVE a child… ⠀ ⠀ We are happy to announce, finally, …⠀ BABY LOCKWOOD IS ON THE WAY! ⠀ ⠀ Made with a lot of love, and a little bit of science…⠀ Baby Lockwood will be brought into this world via GESTATIONAL CARRIER, and this little miracle’s carrier is quite a special one. ⠀ ⠀ MY MOM.⠀ My mom will be carrying and delivering our baby!⠀ ⠀ The biggest supporter in my life is giving us our biggest blessing. My beautiful mama is carrying her first grandchild, Aaron and my biological child, as a gestational carrier!⠀ ⠀ Aaron and I had our reproductive DNA taken, fertilized, tested, and frozen via IVF, as my mom breezed through every preliminary test she took, to be able to give us this gift. Defying the odds at 51 years old, she’s pushing reproductive science out of the box, as ONE of only a handful of surrogates NATIONWIDE to deliver their grandchild via gestational surrogacy!⠀ ⠀ The trials and tribulations of infertility was undoubtedly the hardest venture we have had to face in our lives. ⠀ ⠀ In short that included…⠀ ⠀ 1311 days⠀ 476 injections⠀ 64 blood draws⠀ 7 surgical procedures ⠀ 3 rounds of harvesting eggs⠀ 19 frozen embryos ⠀ 8 IVF frozen embryo transfers total⠀ 4 failed embryo transfers⠀ 1 singleton miscarriage⠀ 1 twin miscarriage ⠀ 1 ectopic pregnancy ⠀ Countless tears⠀ ⠀ Sharing this adventure with my mom has been the most unique and amazing experience. Surrogacy is truly the most selfless gift. She is the pure example of “you would do anything for your kids”, and if i can even be half of the mother she is, I know i’m doing something right…⠀ ⠀ I want to give a special thanks to Dr. Kaplan with @fertilitycentersofillinois for his compassion and care in this field.⠀ ⠀ Baby Lockwood we can’t wait to meet you…⠀ See you in November!

A post shared by Breanna Lockwood (@ivf.surrogacy.diary) on

Julie onthulde: “Het voelde alsof ik dit vanaf het begin met haar doormaakte. Ik voelde al haar treurnis en moeite. Ik wist dat ik als 51-jarige gezond was en wist dat ik dit voor haar kon doen, ik verzorgde me goed. Eigenlijk voel ik me geen 50, ik voel me 30!”

Aanvankelijk had haar dokter twijfels. Maar toen de psychologische tests positief waren en ook haar gezondheid perfect bleek, zette hij het licht op groen.

Uniek scenario

De arts omschreef het als een ‘zeer uniek scenario’, dat alleen is gedaan na ‘heel nauwkeurige gepersonaliseerde medische, psychologische en ethische overwegingen’. Hij voegde eraan toe: “De dynamische, onvoorwaardelijke steun en opoffering van de familie en de veerkracht van de menselijke geest waren voor mij als dokter heel nederig.”

Julie is nu de draagmoeder van haar dochter Breanna en schoonzoon Aaron. Dit betekent dat ze het biologisch kind van het koppel én haar biologisch kleinkind draagt. De vrouw legde uit: “Geen twijfel, geen spijt. Ik hou zo veel van haar, dat ik haar alleen maar wilde helpen.”

Het gezin deed hun verhaal op Instagram. Breanna besloot om haar moeder eens goed in het zonnetje te zetten voor alles wat ze doet.

View this post on Instagram

Baby GIRL you are so loved ?

A post shared by Breanna Lockwood (@ivf.surrogacy.diary) on

Ondertussen, met 21 zwangerschap, zegt Breanna dat ze eindelijk hoopvol durft te zijn, na al die teleurstellingen en tegenslagen. Onlangs voelde ze voor het eerst de baby schoppen en vernamen ze dat het een meisje is.

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending