Connect with us

Economie

Vrouw kan niet zwanger worden, dus bevalt haar moeder (51) van haar kleindochter.

Breanna probeerde jarenlang tevergeefs zwanger te raken. Nu is haar wens, met de hulp van haar moeder (51), eindelijk in vervulling gegaan.

Breanna Lockwood en haar echtgenoot Aaron hoopten kort na hun huwelijk in juni 2016 een kindje te krijgen. Helaas kwamen ze er algauw achter dat dat wellicht niet mogelijk was.

Na maandenlang vruchteloze pogingen, besloten ze de hulp in te schakelen van een vruchtbaarheidskliniek in de Amerikaanse staat Illinois. Daar kregen ze het advies om een vruchtbaarheidsbehandeling te beginnen. Dat zou het begin worden van een lastig avontuur met tal van obstakels en tegenslagen.

View this post on Instagram

Ladies! I’m super upset because heading into my next transfer, my RE caught that they did not remove all the tissue from my previous D&C… ??? Kicker is…even at my D&C post well check, I asked my OB if it was possible to not have gotten it all, and she said “oh that hardly ever happens” ???? Now I’m trying to keep it together that I have to most likely have another D&C to remove the remaining fetal tissue, and lost trust in my previous OB who I would think would check these things, not let me walk out thinking everything’s okay to try again. Thank god for my RE in Chicago who is thorough and doesn’t treat me like a number. I’m angry. And scared, I’ve heard how multiple Hysteroscopys/D&Cs can be damaging… this makes it #3 ????

A post shared by Breanna Lockwood (@ivf.surrogacy.diary) on

Breanna kreeg twee miskramen en kreeg later het syndroom van Asherman. Dit is een aandoening met littekenweefsel in de baarmoeder, waardoor de baarmoederwanden aan elkaar gekleefd zitten.

Haar dokter Brian Kaplan stelde draagmoederschap voor, maar dat was erg duur: zo’n 100.000 dollar.

Dan kwam de moeder van Breanna, Julie Loving, met een verrassende oplossing. Zij wilde haar kleinkind wel dragen. In het begin was haar dochter heel terughoudend, maar Julie wist haar te overtuigen om het toch te wagen.

View this post on Instagram

you ladies heard it first! but announced today on our personal page. This was a big step for me. Thinking and praying for each and every one of you! They say, “It takes a village to raise a child”, but for some it can take a village to HAVE a child… ⠀ ⠀ We are happy to announce, finally, …⠀ BABY LOCKWOOD IS ON THE WAY! ⠀ ⠀ Made with a lot of love, and a little bit of science…⠀ Baby Lockwood will be brought into this world via GESTATIONAL CARRIER, and this little miracle’s carrier is quite a special one. ⠀ ⠀ MY MOM.⠀ My mom will be carrying and delivering our baby!⠀ ⠀ The biggest supporter in my life is giving us our biggest blessing. My beautiful mama is carrying her first grandchild, Aaron and my biological child, as a gestational carrier!⠀ ⠀ Aaron and I had our reproductive DNA taken, fertilized, tested, and frozen via IVF, as my mom breezed through every preliminary test she took, to be able to give us this gift. Defying the odds at 51 years old, she’s pushing reproductive science out of the box, as ONE of only a handful of surrogates NATIONWIDE to deliver their grandchild via gestational surrogacy!⠀ ⠀ The trials and tribulations of infertility was undoubtedly the hardest venture we have had to face in our lives. ⠀ ⠀ In short that included…⠀ ⠀ 1311 days⠀ 476 injections⠀ 64 blood draws⠀ 7 surgical procedures ⠀ 3 rounds of harvesting eggs⠀ 19 frozen embryos ⠀ 8 IVF frozen embryo transfers total⠀ 4 failed embryo transfers⠀ 1 singleton miscarriage⠀ 1 twin miscarriage ⠀ 1 ectopic pregnancy ⠀ Countless tears⠀ ⠀ Sharing this adventure with my mom has been the most unique and amazing experience. Surrogacy is truly the most selfless gift. She is the pure example of “you would do anything for your kids”, and if i can even be half of the mother she is, I know i’m doing something right…⠀ ⠀ I want to give a special thanks to Dr. Kaplan with @fertilitycentersofillinois for his compassion and care in this field.⠀ ⠀ Baby Lockwood we can’t wait to meet you…⠀ See you in November!

A post shared by Breanna Lockwood (@ivf.surrogacy.diary) on

Julie onthulde: “Het voelde alsof ik dit vanaf het begin met haar doormaakte. Ik voelde al haar treurnis en moeite. Ik wist dat ik als 51-jarige gezond was en wist dat ik dit voor haar kon doen, ik verzorgde me goed. Eigenlijk voel ik me geen 50, ik voel me 30!”

Aanvankelijk had haar dokter twijfels. Maar toen de psychologische tests positief waren en ook haar gezondheid perfect bleek, zette hij het licht op groen.

Uniek scenario

De arts omschreef het als een ‘zeer uniek scenario’, dat alleen is gedaan na ‘heel nauwkeurige gepersonaliseerde medische, psychologische en ethische overwegingen’. Hij voegde eraan toe: “De dynamische, onvoorwaardelijke steun en opoffering van de familie en de veerkracht van de menselijke geest waren voor mij als dokter heel nederig.”

Julie is nu de draagmoeder van haar dochter Breanna en schoonzoon Aaron. Dit betekent dat ze het biologisch kind van het koppel én haar biologisch kleinkind draagt. De vrouw legde uit: “Geen twijfel, geen spijt. Ik hou zo veel van haar, dat ik haar alleen maar wilde helpen.”

Het gezin deed hun verhaal op Instagram. Breanna besloot om haar moeder eens goed in het zonnetje te zetten voor alles wat ze doet.

View this post on Instagram

Baby GIRL you are so loved ?

A post shared by Breanna Lockwood (@ivf.surrogacy.diary) on

Ondertussen, met 21 zwangerschap, zegt Breanna dat ze eindelijk hoopvol durft te zijn, na al die teleurstellingen en tegenslagen. Onlangs voelde ze voor het eerst de baby schoppen en vernamen ze dat het een meisje is.