Connect with us

Economie

Verschrikkelijk drama aan zee: Witte haai bijt vrouw dood.

Bij het Amerikaanse Harpswell is een vrouw die in zee aan het zwemmen was, doodgebeten door een grote witte haai.

Bij haar in het water lag nog een andere vrouw, maar die raakte niet gewond. Het is de eerste keer dat er iemand in de zone bij Maine het slachtoffer is van een haaienaanval. Omstanders zagen het vanaf de kant gebeuren. Press Herald meldt dat twee kajakkers het slachtoffer en de andere vrouw naar de kant brachten.

Een expert, James Sulikowski, die vertrouwd is met de haaienpopulatie in het gebied, meent dat de vrouw gewoon pech heeft gehad dat ze ‘als voeding’ is aanzien.

Vijf meter lange witte haai

Volgens hem gaat het mogelijks om een vijf meter lange witte haai. Deze vissen trekken in deze periode langs de oostkust van Amerika naar het noorden. Rond Bailey Island, waar het incident plaatsvond, geldt voorlopig een zwemverbod.

Mensen krijgen van een instituut dat haaienaanvallen onderzoekt het advies om in groep te zwemmen en geen reflecterende badkleding te dragen. Omdat de haaien ’s avonds actiever zijn, moet je zeker tijdens de schemering uit het water blijven.