Connect with us

Economie

Ultieme heldendaad: papa verdrinkt nadat hij twee kinderen uit zee redde.

In de Duitse badplaats Ahrenshoop aan de Oostzee is een man (32) verdronken nadat hij twee kinderen van tien uit de stroming had gered. Zijn dochter en de zoon van zijn partner waren woensdag in de badplaats in de problemen geraakt door de stroming in de buurt van een golfbreker.

Samen met een omstander slaagde de vader erin de kinderen in veiligheid te brengen. Maar daarna kwam hij zelf in de problemen door de sterke stroming. Kort daarna is hij opgeslokt door de golven. Het lichaam van de vader werd later die dag geborgen.

Gevaarlijke omstandigheden

Op de plaats van het drama staan bordjes die waarschuwen voor de gevaarlijke omstandigheden. De zone ligt net buiten het zicht van de strandwachters. Die kijken op ongeveer 700 meter afstand in een toren over het strand uit.