Connect with us

Economie

Twee Nederlandse militairen omgekomen bij helikoptercrash in Aruba.

Dit weekend stortte een helikopter van het Nederlandse leger neer tussen Aruba en Curaçao. De helikopter voerde een kustwachtpatrouille uit. Bij de crash kwamen twee bemanningsleden om het leven.

In de NH-90 helikopter van het marineschip Zr. Ms. Groningen waren vier bemanningsleden aan boord.

Commandant der Strijdkrachten Rob Bauer maakte tijdens een persconferentie bekend dat de 33-jarige tactische coördinator Erwin Warnies en de 34-jarige vlieger Christine Martens om het leven zijn gekomen. De andere twee bemanningsleden liepen geen fysieke verwondingen op.

Reddingswerken

De reddingswerkers deden alles wat ze konden om de bemanningsleden te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Volgens RTL Nieuws laat Erwin een partner en een dochtertje van nog geen twee jaar oud achter. De nabestaanden zijn op de hoogte gebracht.

Defensie geschokt

Rutte verklaarde vanuit Brussel: “Ik denk dat iedereen in Nederland en bij defensie geschokt is. Wij leven zeer mee met familie en nabestaanden.”

Minister van Defensie Ank Bijleveld liet via Twitter weten: “Vandaag het verschrikkelijke bericht ontvangen dat twee van onze militairen zijn overleden. Mijn medeleven gaat uit naar hun naaste familie. We zijn allemaal diep geraakt.”

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. De zoektocht naar de zwarte doos was wegens de weersomstandigheden niet gemakkelijk, maar volgens De Telegraaf is het inmiddels geborgen.

Mensen die hun steun willen betuigen kunnen het condoleanceregister ondertekenen.

Onze gedachten zijn bij de nabestaanden.