-

Economie

Twee Nederlandse militairen omgekomen bij helikoptercrash in Aruba.

Dit weekend stortte een helikopter van het Nederlandse leger neer tussen Aruba en Curaçao. De helikopter voerde een kustwachtpatrouille uit. Bij de crash kwamen twee bemanningsleden om het leven.

In de NH-90 helikopter van het marineschip Zr. Ms. Groningen waren vier bemanningsleden aan boord.

Commandant der Strijdkrachten Rob Bauer maakte tijdens een persconferentie bekend dat de 33-jarige tactische coördinator Erwin Warnies en de 34-jarige vlieger Christine Martens om het leven zijn gekomen. De andere twee bemanningsleden liepen geen fysieke verwondingen op.

Reddingswerken

De reddingswerkers deden alles wat ze konden om de bemanningsleden te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Volgens RTL Nieuws laat Erwin een partner en een dochtertje van nog geen twee jaar oud achter. De nabestaanden zijn op de hoogte gebracht.

Defensie geschokt

Rutte verklaarde vanuit Brussel: “Ik denk dat iedereen in Nederland en bij defensie geschokt is. Wij leven zeer mee met familie en nabestaanden.”

Minister van Defensie Ank Bijleveld liet via Twitter weten: “Vandaag het verschrikkelijke bericht ontvangen dat twee van onze militairen zijn overleden. Mijn medeleven gaat uit naar hun naaste familie. We zijn allemaal diep geraakt.”

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. De zoektocht naar de zwarte doos was wegens de weersomstandigheden niet gemakkelijk, maar volgens De Telegraaf is het inmiddels geborgen.

Mensen die hun steun willen betuigen kunnen het condoleanceregister ondertekenen.

Onze gedachten zijn bij de nabestaanden.

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder