Connect with us

Economie

Tieners slaan jongetje (10) in elkaar en gaan aan de haal met dure step.

In Spijkenisse is een jongetje van tien beroofd van zijn peperdure step. Het mannetje raakte gewond aan zijn handen en heup. De politie is op zoek naar ‘twee lafaards van ongeveer 19 jaar’. Met een capuchon over hun hoofd sloegen en schopten ze het jongetje.

De jongen was vorige week donderdag naar het skatepark geweest. Onderweg naar huis stootte hij op de twee tieners die hem tegenhielden. Het tweetal had het gemunt op zijn step van 220 euro, maar de jongen wilde zich niet zomaar gewonnen geven.

De politie meldt op Facebook: “Ze schopten en trapten het mannetje en verdwenen met zijn stuntstep in de richting van de scouting aan de Drogendijk. De jongen viel en raakte gewond aan zijn heup en handen.” Ze tillen heel zwaar een de feiten. Later die avond is de step teruggevonden in het struikgewas aan de Drogendijk.

Signalement

De twee tieners waren in het zwart gekleed. Ze hadden een capuchon op en zijn om en bij de 1,75 meter lang. De politie verspreidde een signalement: “Het slachtoffer schatte de jongens rond de 19 of 20 jaar oud. Ze hebben een donkere huidskleur en droegen beiden een blauw mondkapje en blauwe plastic handschoenen. Eén van de jongens had uit zijn shirt een wit draadje hangen en een groenkleurig oortje in.”