-

Economie

Superlieve pup met misvormd gezicht wordt therapiehond om mensen te helpen.

Een wijsheid die vaak in de wind wordt geslagen, is dat je iemand nooit mag beoordelen op zijn of haar uiterlijk. Dat geldt ook voor onze huisdieren. Ook dieren die anders zijn, hebben recht op affectie en liefde. Deze beestjes verdienen eveneens een gouden mandje!

De baasjes van Brodie, Amanda Richter en Brad Ames, wonen in Canada. Toen ze een Facebookpost zagen waarin Brodie ter adoptie werd aangeboden, wisten ze dat hij hun hond zou worden. Zo gezegd, zo gedaan!

Amanda vertelde: “Ik keek naar de foto en moest letterlijk huilen en zei dat we de hond moesten leren kennen.” Brad voegde eraan toe: “Ik spendeerde een uur tijd met de hond. Ik moest hem gewoon mee naar huis nemen.”

Het koppel wil Brodie omscholen tot therapiehond. Op die manier zal hij ook anderen met een beperking kunnen helpen.

Amanda legde uit: “We willen hem meenemen naar verzorgingstehuizen, kinderziekenhuizen, woningen voor personen met een beperking, dat soort zaken.” Brad springt in: “Zijn beperking houdt hem op geen enkele manier tegen.”

Brodie heeft een grote schare volgers op Instagram. In alle uithoeken van de wereld gaat deze bijzondere hond over de tongen.

Amanda heeft nog een belangrijke boodschap; “Geef honden die er niet perfect uitzien een kans. Ik vind het vervelend om te zeggen, omdat hij voor ons gewoon perfect is. Ik hoop dat mensen dieren die misschien over het hoofd worden gezien, een kans geven … Ze brengen je net zoveel geluk als andere dieren.”

Daar zijn we het helemaal mee eens! We zijn zo dankbaar en blij dat Brodie een gouden mandje heeft gevonden!

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder