Connect with us

Economie

Superlieve pup met misvormd gezicht wordt therapiehond om mensen te helpen.

Een wijsheid die vaak in de wind wordt geslagen, is dat je iemand nooit mag beoordelen op zijn of haar uiterlijk. Dat geldt ook voor onze huisdieren. Ook dieren die anders zijn, hebben recht op affectie en liefde. Deze beestjes verdienen eveneens een gouden mandje!

De baasjes van Brodie, Amanda Richter en Brad Ames, wonen in Canada. Toen ze een Facebookpost zagen waarin Brodie ter adoptie werd aangeboden, wisten ze dat hij hun hond zou worden. Zo gezegd, zo gedaan!

Amanda vertelde: “Ik keek naar de foto en moest letterlijk huilen en zei dat we de hond moesten leren kennen.” Brad voegde eraan toe: “Ik spendeerde een uur tijd met de hond. Ik moest hem gewoon mee naar huis nemen.”

Het koppel wil Brodie omscholen tot therapiehond. Op die manier zal hij ook anderen met een beperking kunnen helpen.

Amanda legde uit: “We willen hem meenemen naar verzorgingstehuizen, kinderziekenhuizen, woningen voor personen met een beperking, dat soort zaken.” Brad springt in: “Zijn beperking houdt hem op geen enkele manier tegen.”

Brodie heeft een grote schare volgers op Instagram. In alle uithoeken van de wereld gaat deze bijzondere hond over de tongen.

Amanda heeft nog een belangrijke boodschap; “Geef honden die er niet perfect uitzien een kans. Ik vind het vervelend om te zeggen, omdat hij voor ons gewoon perfect is. Ik hoop dat mensen dieren die misschien over het hoofd worden gezien, een kans geven … Ze brengen je net zoveel geluk als andere dieren.”

Daar zijn we het helemaal mee eens! We zijn zo dankbaar en blij dat Brodie een gouden mandje heeft gevonden!