-

Economie

Superlieve pup met misvormd gezicht wordt therapiehond om mensen te helpen.

Een wijsheid die vaak in de wind wordt geslagen, is dat je iemand nooit mag beoordelen op zijn of haar uiterlijk. Dat geldt ook voor onze huisdieren. Ook dieren die anders zijn, hebben recht op affectie en liefde. Deze beestjes verdienen eveneens een gouden mandje!

De baasjes van Brodie, Amanda Richter en Brad Ames, wonen in Canada. Toen ze een Facebookpost zagen waarin Brodie ter adoptie werd aangeboden, wisten ze dat hij hun hond zou worden. Zo gezegd, zo gedaan!

Amanda vertelde: “Ik keek naar de foto en moest letterlijk huilen en zei dat we de hond moesten leren kennen.” Brad voegde eraan toe: “Ik spendeerde een uur tijd met de hond. Ik moest hem gewoon mee naar huis nemen.”

Het koppel wil Brodie omscholen tot therapiehond. Op die manier zal hij ook anderen met een beperking kunnen helpen.

Amanda legde uit: “We willen hem meenemen naar verzorgingstehuizen, kinderziekenhuizen, woningen voor personen met een beperking, dat soort zaken.” Brad springt in: “Zijn beperking houdt hem op geen enkele manier tegen.”

Brodie heeft een grote schare volgers op Instagram. In alle uithoeken van de wereld gaat deze bijzondere hond over de tongen.

Amanda heeft nog een belangrijke boodschap; “Geef honden die er niet perfect uitzien een kans. Ik vind het vervelend om te zeggen, omdat hij voor ons gewoon perfect is. Ik hoop dat mensen dieren die misschien over het hoofd worden gezien, een kans geven … Ze brengen je net zoveel geluk als andere dieren.”

Daar zijn we het helemaal mee eens! We zijn zo dankbaar en blij dat Brodie een gouden mandje heeft gevonden!

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder