-

Economie

Smeerpijp plast op winkelvloer nadat ze mondkapje weigert te dragen.

De voorbije weken is het helaas duidelijk geworden dat er mensen zijn die tot extreme lengtes gaan om geen mondkapje te dragen.

Ondanks het feit dat experts benadrukken dat een mondkapje kan helpen om de verspreiding van het virus af te remmen, blijven mensen tegen de wetenschap vechten en zetten zo mensenlevens op het spel.

Ditmaal plaste een vrouw in California op de vloer van een winkel nadat haar gevraagd werd om een mondkapje te dragen.

De vrouw was in een Verizon winkel in Roseville in Sacramento waar het personeel haar vroeg om te vertrekken omdat ze geen mondkapje droeg. De situatie escaleerde en ze weigerde de winkel te verlaten.

Het gesprek met de noodcentrale is vrijgegeven. Daarin is te horen: “Ze bellen terug en delen mee dat de vrouw haar broek omlaag trekt en nu in de zaak plast.”

De politie kwam ter plaatse en arresteerde de vrouw. In haar auto zijn tal van gestolen spulletjes uit een nabijgelegen winkel gevonden.

Mensen reageerden geschokt toen ze het nieuws hoorden. Iemand zei: “Dat is vreselijk! Dat is als een dier, dat is wat mijn hond zou doen.”

Een woordvoerder van de winkel legde uit dat iedereen verplicht is om een mondkapje te dragen in de winkel. Het incident ging volgens de woordvoerder echter niet alleen over de gezichtsbescherming.

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder