Connect with us

Economie

Student (18) maakt 10 uur lang straten schoon nadat protest ontaardt in relletjes.

Terwijl er wereldwijd tienduizenden mensen op straat komen om te protesteren tegen politiegeweld, zijn er nog meer die het allemaal online volgen. Antonio Gwynn (18) was vroeg in de ochtend naar een livestream aan het kijken van Buffalo in New York en walgde van wat hij zag. Hij moest gewoon onmiddellijk overgaan tot actie!

Hij vertelde aan de lokale media: “Ik ging wat vuilniszakken kopen, nam een borstel en blik en ik begon gewoon hier.”

“Ik vond het walgelijk. Ik was op van de zenuwen. Ze vernielen een stad die ontzettend mooi kan zijn”, zei de achttienjarige over de verwoesting in zijn omgeving.

2 uur ‘s ochtends

Gwynn stapte buiten om 2 uur ’s ochtends en ging aan de slag.

“Ik was over de rooie. Ik reed op en neer om te zien waar dingen vernield waren om het op te ruimen.”

Uiteindelijk kreeg hij de hulp van Kalah Bishop, die een groep vrijwilligers leidde om de boel schoon te maken, maar zij kwamen pas om 10 uur. Acht uur nadat Gwynn aan zijn schoonmaakactie begonnen was.

Bishop vertelde: “Om te zien dat een 18-jarige het hart had om naar hier te komen om 2 uur ’s ochtends en op te ruimen … en om eerlijk te zijn, hij riskeerde zelfs een beetje zijn leven door dat te doen. Dat is geweldig.”

Hoeveel jongeren van zijn leeftijd zouden dat doen? Laten we Antonio eens goed in het zonnetje zetten!