Connect with us

Economie

Sander Schimmelpenninck door het stof na vunzige opmerking prinses Alexia.

Sander Schimmelpenninck krijgt de wind van voren nadat hij prinses Alexia in de Zelfspodcast van Jaap Reesema ‘de lekkerste’ noemde van de prinsessen.

De Op1-presentator voegde er nog aan toe: “Ja, daar kunnen we niet omheen draaien. Ze schijnt wel arrogant te zijn. In Wassenaar wordt gezegd dat ze al wel buiten haar prinsenmuiltjes loopt.” Talrijke collega’s en social mediagebruikers reageren verontwaardigd en wijzen Sander op de leeftijd van het meisje: ze is amper 15!

RTL-journalist Koen de Regt noemt Sander onomwonden een ‘viezerik’ en sportjournalist Koert Westerman vraagt zich dan weer af waarom er nu geen discussie is over het terugtrekken van adverteerders.

Ook gewone stervelingen reageren verbolgen op de uitspraken van de presentator. Zo merkte iemand op: “Gast, wtf? Je hebt het over ’n kind van 15 jaar oud.”

Ondertussen reageerde Sander op alle heisa door het delen van een oude column van hem. Hij lijkt te suggereren dat de kritiek er alleen maar komt omdat hun rechts-populistische achterban zijn bloed wel kan drinken.