-

Economie

Is de wereld bereid voor een voormalige man als Miss Universe?

Slechts enkele maanden geleden veroorzaakte Nederland opschudding door voor het eerst in de geschiedenis een vrouw te laten winnen bij de Miss Nederland-verkiezing die als man geboren was.

Miss Nederland
Dit leidde tot een golf van verontwaardiging, waarbij veel mensen het ongepast vonden dat iemand die als man was geboren een vrouwenverkiezing won.

Rikkie Kollé, in de ogen van velen, had alleen gewonnen omdat de jury een statement wilde maken door een transvrouw te laten winnen.

Miss Nederland Rikkie Kolle deelt een bijzondere foto uit haar jeugd en heeft een boodschap
Of dit daadwerkelijk het geval is, zullen we nooit weten.

Rikkie vertelt aan het Algemeen Dagblad dat ze zichzelf altijd al als een meisje heeft gevoeld, zolang ze zich kan herinneren.

“Ik heb hier niet voor gekozen; ik begon de transitie niet om aandacht te trekken.

Ik voel me trots en tegelijkertijd is het verontrustend dat mensen proberen je de afgrond in te duwen door je het gevoel te geven dat er geen plaats voor mij is!”

Miss Universe?
Door het winnen van Miss Nederland mag Rikkie naar El Salvador om deel te nemen aan de verkiezing van Miss Universe, oftewel de mooiste ‘vrouw’ ter wereld.

Het deelnemersveld bestaat uit 88 vrouwen, waarvan naast Rikkie ook Miss Portugal een transvrouw is. Er zijn er dus twee.

Niet ‘queer-vriendelijk’
El Salvador staat niet bekend als het meest LGBTQ+-vriendelijke land. Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch heeft onlangs nog gerapporteerd over wat bendes de LGBTQ+-gemeenschap daar aandoen.

Voor Rikkie voelt het dubbel om als transvrouw naar daar te gaan. Met Anne Jakrajutatip, een Thaise transgender, als directeur van Miss Universe, heeft ze wellicht een voordeel.

“Ik heb vertrouwen in haar. Ik geloof niet dat ze El Salvador zou kiezen voor haar eerste evenement als de situatie daar niet goed zou zijn.”

“Daarnaast sta ik voortdurend onder bescherming van de organisatie, samen met de andere vrouwen. Ik kan niet zomaar alleen een broodje buiten halen.”

“Ik begrijp dat, want ze dragen de verantwoordelijkheid voor 88 vrouwen.” Rikkie hoopt bij haar terugkeer gekroond te worden tot de mooiste vrouw ter wereld.

Ze wil haar leven en carrière op een positieve manier voortzetten. “Wat ik doe, is bijzonder. Wat de toekomst ook brengt, ik koester dit moment.”

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder