-

Economie

Roxeanne en André blikken terug op emotionele reünie.

De koude oorlog tussen broer André en zus Roxeanne Hazes duurde vijf jaar lang. Door toedoen van Monique konden de neefjes Fender en Dreetje elkaar onlangs voor het eerst leren kennen. Dan volgde er voorzichtig telefonisch contact, maar nu is de hereniging eindelijk een feit! Roxeanne bezocht André vorig weekend in zijn villa in Berkel en Rodenrijs. Het weekblad Privé brengt verslag uit over het historisch weerzien.

Roxeanne geeft aan dat ze erg gespannen was toen ze bij André kwam aanrijden. Hoewel de broer en zus elkaar al zagen tijdens de Holland Zingt Hazes-concerten, bewaarden ze de afstand. Roxeanne onthulde: “Dat je elkaar weer voor het eerst gaat knuffelen na al die jaren… En dat je hardop tegen elkaar zegt: jeetje man, wat is dit weer léuk! Dat voelde zo goed.”

Gevoel voor broer was er altijd

Roxeanne vertelt over de middag van de hereniging: “We hebben echt een heerlijke middag gehad. André en Monique hadden nog een mooie loopfiets voor Fenders verjaardag gekocht. Hij is onlangs twee geworden. Het was enorm gezellig, het was meteen als vanouds. Misschien raar om te zeggen, maar wat ik voor mijn broertje voel… dat is nooit weggeweest.”

Stiekem op Roxeannes Instagram

Het zag ernaar uit dat André zijn neefje helemaal niet kende, maar de zanger bekent: “Stiekem heb ik natuurlijk alles wel gezien. Ik keek vaak op Roxeanne haar Instagram en zag steeds de nieuwste foto …” En ook Roxeanne hield de social media van André in de gaten.

View this post on Instagram

❤️

A post shared by Andre Hazes (@andrehazes) on

Diep geraakt

Roxeanne was diep geraakt door de reünie. De zangers vervolgt: “Dat raakte mij wel… Ook al was het niet altijd goed tussen ons, ik ben altijd van hem blijven houden. En het klikte ook meteen tussen Erik en hem, beiden zijn ze gek op sport en daar hebben ze het veel over gehad. Het verliep allemaal heel natuurlijk, heel fijn.”

Papa Hazes

André zegt dat hij zijn zus al die tijd wel miste. De zanger heeft het ook nog even over de rol van hun vader. Daarover vertelde hij: “Het lijkt wel of pa hierachter zit, dat papa het zo heeft gestuurd. Ik geloof daar wel in.”

Economie

We zongen allemaal de liedjes van deze muzieklegende, nu verpletterd van ellende en pijn

Phil Collins, een naam die synoniem staat voor muzikaal genie, heeft zijn leven gewijd aan het creëren van melodieën en ritmes die de essentie van meerdere generaties hebben gevangen.

 

Nu, op 70-jarige leeftijd, staat deze iconische figuur voor een bitterzoete symfonie van het leven zelf. Na een leven vol muzikale triomfen en persoonlijke opofferingen, realiseert Collins zich nu dat zijn lichaam niet langer de last kan dragen die zijn passie vereist.

Deze ontwikkeling markeert niet alleen een keerpunt in zijn leven maar ook een significant moment in de muziekgeschiedenis.

Tijdens een emotioneel interview met BBC Breakfast, uitgezonden op een rustige donderdagochtend, deelde Collins een diep persoonlijke strijd die velen verrassend vonden.

“Ik kan nauwelijks een stok in deze hand vasthouden,” onthulde hij, zijn stem doordrenkt van een mengeling van frustratie en berusting. Deze openbaring biedt een zeldzaam kijkje in de fysieke tol die decennia van onophoudelijke muzikale toewijding hebben geëist.

Het meest hartverscheurende aspect van deze situatie is misschien wel zijn uitgesproken verlangen om zij aan zij met zijn zoon te presteren, een droom die nu onbereikbaar lijkt.

De muzikale odyssee van Phil Collins is een verhaal van ongekende prestaties, van zijn solocarrière tot zijn onvergetelijke tijd met Genesis. Zijn stem en drumtalent hebben hem talloze onderscheidingen opgeleverd, waaronder meerdere Grammy Awards.

De aankondiging van de “The Final Domino?” tour, een evenement dat werd uitgesteld door de wereldwijde pandemie, beloofde fans een laatste gelegenheid om de magische samenwerking tussen Collins en Genesis te ervaren. De onthulling van zijn gezondheidsproblemen geeft echter aan dat zelfs legendes hun grenzen hebben.

Een van de meest symbolische momenten in deze saga is de overdracht van het drumstokje aan Nic, Collins’ zoon, die de drumverantwoordelijkheden op zich nam tijdens de tour.

Deze actie, hoewel emotioneel beladen, benadrukt de cyclische aard van het leven en muziek; de fakkel wordt doorgegeven, zelfs als de oorspronkelijke houders moeten terugtreden.

De reis van Phil Collins wordt niet alleen gekenmerkt door professionele successen maar ook door persoonlijke uitdagingen. Zijn scheiding van Orianne Cevey, gevolgd door een tumultueus en openbaar schandaal, heeft ongetwijfeld extra stress en verdriet veroorzaakt.

De emotionele en financiële gevolgen van deze periode in zijn leven hebben een extra dimensie toegevoegd aan zijn strijd, waardoor zijn beslissing om terug te treden uit de muziekwereld nog complexer wordt.

Terwijl we getuige zijn van het einde van Phil Collins’ actieve muzikale carrière, is het duidelijk dat zijn invloed verre van afneemt.

Zijn muziek, die de soundtrack van zoveel levens heeft gevormd, zal blijven bestaan, een testament aan zijn ongelooflijke talent en toewijding. Collins’ verhaal is er een van ongekende successen en menselijke kwetsbaarheid, een herinnering aan de prijs van artistieke grootsheid.

Lees verder