Connect with us

Economie

Dief rukt gouden halssnoer van nek 58-jarige oma in Haarlem.

Linda Boekelaar (58) was zondag in Haarlem onderweg met haar twee kleinkinderen van 6 maanden en 7 jaar oud toen ze op een gewelddadige manier beroofd werd van haar gouden halssnoer.

Linda getuigde aan NH Nieuws: “Het is toch afschuwelijk? Gelukkig heb ik geen lichamelijke schade, maar ik ben wel erg aangedaan. Dan heb ik het nog niet eens over mijn kleinkinderen, zij hebben alles gezien.”

De oma vermoedde niet dat de man in donkere kleren kwade bedoelingen had toen ze hem zag naderen. “Hij was bezig met zijn handschoenen en in deze tijd met corona is dat niet eens zo heel vreemd, dacht ik. Tot ik van achter werd gegrepen en een keiharde ruk aan mijn nek voelde”, vertelde Linda.

Achtervolging

De vrouw zette de achtervolging in maar kon de dader niet inhalen. Linda loofde een beloning uit van duizend euro voor de tip naar de verdachte.

De brutale overval vond plaats zondag omstreeks 11:45 uur op het Pad van Oudshoorn in Haarlem. Er is een signalement van de verdachte. Het gaat om een blanke man van om en bij de 25 jaar oud en 1,90 meter lang. De man droeg een donkere zonnebril, zwarte handschoenen met een gele streep en een grijze pet.