-

Diertjes

Reddingshond leidt redders naar doos met gedumpte kittens en wordt hun pleegvader.

Aragon verdient een vette kluif!

In de straten van Griekenland zwerven helaas heel wat straatkatten en –honden rond, die niet weten wat het is om een gezin te hebben. Een reddingsorganisatie genaamd SCARS komt vooral ook heel veel verlaten kittennestjes tegen.

Een van de vrijwilligers van de organisatie heeft een reddingshond die naar de naam Aragon luistert. Tijdens wandelingen in de omgeving van de bergen, nemen ze Aragon altijd mee. In de buurt worden vaak huisdieren in kartonnen dozen achtergelaten. Het gaat meestal om puppy’s, konijntjes, katten en zelfs vogels. De hongerige vossen hebben de dieren echter meestal sneller te pakken dan de vrijwilligers.

Toen ze op een dag op stap waren met Aragon, leidde de reddingshond recht naar een doos. Ditmaal zaten er schattige kittens in. De hond was de held van de dag. De redders waren precies op het nippertje bij de doos. Normaal duurt het niet lang voordat ze ten prooi vallen aan een vos of een ander roofdier.

Ze brachten de doos kittens meteen naar een dierenarts om de beestjes te laten onderzoeken. De medewerkers verzorgden ze 24 op 24 uur. Maar de kleine katjes hadden een heel speciale verzorger: de reddingshond Aragon. De hond besloot om hun pleegvader en beschermer te zijn. Honden maken geen onderscheid tussen soorten wanneer het aankomt op liefde!

En er is nog meer goed nieuws, want alle kittens vonden een eeuwige en liefdevolle thuis! Dat hebben ze natuurlijk te danken aan de geweldige Aragon!

Diertjes

Dashcam beelden laten zien hoe koe midden op de snelweg uit rijdende veewagen valt

Een schokkende dashcam-video toont hoe een koe plotseling midden op de snelweg valt nadat het arme dier uit een veewagen is gev*llen.

De koe glijdt over het asfalt en gelukkig wordt het niet geraakt door andere weggebruikers. De p0litie reageerde snel en slaagde erin om het onfortuinlijke dier te vangen.

De beelden zijn onwerkelijk en confronterend. Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van het feit dat koeien uiteindelijk voor vleesproductie worden gebruikt, denken ze meestal niet na over het transportproces. Deze koeien worden in grote veewagens bij de boer opgehaald en naar sl*chthuizen vervoerd.

Het is begrijpelijk dat veel mensen zich niet realiseren dat koeien over de weg worden vervoerd in veewagens.

Daarom is het des te schokkender wanneer er plotseling een gigantische koe opduikt op de snelweg.

Het dier is duidelijk van een veewagen gev*llen en glijdt over het asfalt. Gelukkig kon een vrachtwagen die achter de veewagen reed, het dier op tijd ontwijken. Ook andere weggebruikers waren alert en konden op tijd remmen.

Het is niet helemaal duidelijk hoe dit 0ngeluk heeft kunnen gebeuren, maar er wordt vermoed dat de koe door de onderkant van de veewagen is gev*llen.

Het lijkt erop dat de veewagen het begaf, waardoor de koe op het wegdek terechtkwam. Toen de veewagen uiteindelijk tot stilstand kwam, bleek er nog een koe op de snelweg te staan. Hoe dit dier daar terechtkwam, is ook niet helemaal helder.

De bestuurder van de auto met de dashcam, genaamd Kevin, was geschr0kken door het incident.

Hij zag hoe de vrachtwagen voor hem uitweek, en besefte dat hij ook alert moest zijn.

In de video is duidelijk te zien hoe hectisch en geva*rlijk het kan zijn op de snelweg tijdens zo’n onverwachte situatie.

Met een snelheid van 100 kilometer per uur is er weinig ruimte om plotselinge stuurbewegingen te maken.

De beelden zijn hieronder te bekijken, evenals foto’s van de koe. Het voorval dient als een herinnering aan de complexiteit en gev*ren van het vervoeren van vee over de weg.

Lees verder