-

Diertjes

Reddingshond leidt redders naar doos met gedumpte kittens en wordt hun pleegvader.

Aragon verdient een vette kluif!

In de straten van Griekenland zwerven helaas heel wat straatkatten en –honden rond, die niet weten wat het is om een gezin te hebben. Een reddingsorganisatie genaamd SCARS komt vooral ook heel veel verlaten kittennestjes tegen.

Een van de vrijwilligers van de organisatie heeft een reddingshond die naar de naam Aragon luistert. Tijdens wandelingen in de omgeving van de bergen, nemen ze Aragon altijd mee. In de buurt worden vaak huisdieren in kartonnen dozen achtergelaten. Het gaat meestal om puppy’s, konijntjes, katten en zelfs vogels. De hongerige vossen hebben de dieren echter meestal sneller te pakken dan de vrijwilligers.

Toen ze op een dag op stap waren met Aragon, leidde de reddingshond recht naar een doos. Ditmaal zaten er schattige kittens in. De hond was de held van de dag. De redders waren precies op het nippertje bij de doos. Normaal duurt het niet lang voordat ze ten prooi vallen aan een vos of een ander roofdier.

Ze brachten de doos kittens meteen naar een dierenarts om de beestjes te laten onderzoeken. De medewerkers verzorgden ze 24 op 24 uur. Maar de kleine katjes hadden een heel speciale verzorger: de reddingshond Aragon. De hond besloot om hun pleegvader en beschermer te zijn. Honden maken geen onderscheid tussen soorten wanneer het aankomt op liefde!

En er is nog meer goed nieuws, want alle kittens vonden een eeuwige en liefdevolle thuis! Dat hebben ze natuurlijk te danken aan de geweldige Aragon!

Diertjes

Een alligator sleept een vrouw van 85 jaar mee de dood in terwijl ze probeert haar hond te beschermen

Een nieuwe video toont het angstaanjagende moment waarop een alligator naar een vrouw sprong die haar hond uitliet bij een meer in haar gemeenschap in Florida, haar de dood in slepend.

De afschuwelijke gebeurtenis, vastgelegd op video die door Inside Edition werd verkregen, ontvouwde zich voor een buurman die wanhopig 911 belde terwijl ze probeerde de vrouw te helpen. Maar het was te laat.

Gloria Serge, 85, stierf nadat ze was doodgebeten door de 10-voet lange alligator toen ze op maandag haar geliefde hond Trooper uit de klauwen van het reptiel probeerde te redden.

De hond van Serge overleefde de aanval, maar de alligator werd later gevangen en geëuthanaseerd.

Serge’s laatste momenten werden vastgelegd op een wildcamera in de Spaanse Lakes Fairways retirement community in Fort Pierce, Florida.

Ze is te zien terwijl ze langs het meer loopt met haar hond, waarna de alligator boven water komt en vervolgens naar het tweetal uithaalt.

Serge probeerde de hond weg te krijgen bij de kaken van de alligator, maar het reptiel greep haar in plaats daarvan en sleepte haar het meer in.

Haar bange buurman Carole Thomas, 76, vertelde Inside Edition dat ze de vrouw probeerde te helpen terwijl ze aan de telefoon was met 911.

“Er is een vrouw in het meer. De alligator heeft haar!”

Terwijl het gesprek zich ontvouwde, raakte de buurman meer van streek toen ze de vrouw niet meer boven water zag komen.

“Ik denk dat ze weg is, oh mijn God,” huilt Thomas in de telefoon.

Thomas zei dat ze een stok haalde om de vrouw naar het land te proberen trekken, maar ze zei: “Ik had haar hoe dan ook niet eerder kunnen bereiken.”

“Het is vreselijk voor haar familie,” voegde Thomas eraan toe. “Het is gewoon vreselijk, vreselijk. En haar vrienden, ik sprak gisteren met een paar van haar vrienden die er kapot van zijn.”

Haar lichaam werd later uit het meer gehaald.

Plaatselijke bewoners vertelden Inside Edition dat de alligator een buurtattractie was die ze Henry noemden. Hij werd gevangen en geëuthanaseerd na de aanval.

De autoriteiten van Florida waarschuwen de bewoners om niet met hun huisdieren bij de vijvers en meren in de omgeving te wandelen.

Serge is de derde persoon die in Florida sinds juli vorig jaar door een alligator is gedood.

Wildlife-experts vonden de alligator op de bodem van de vijver en trokken hem uit het water, waarbij een ambtenaar te zien was die bovenop het reptiel zat.

Een andere oudere vrouw werd gedood door twee alligators nadat ze in juli 2022 in een vijver bij haar huis in het Boca Royale Golf and Country Club in Englewood was gevallen.

De vrouw, waarvan de identiteit niet bekend is, worstelde om boven water te blijven toen twee alligators naar haar

Bekijk de video: 

Lees verder