Connect with us

Diertjes

Reddingshond leidt redders naar doos met gedumpte kittens en wordt hun pleegvader.

Aragon verdient een vette kluif!

In de straten van Griekenland zwerven helaas heel wat straatkatten en –honden rond, die niet weten wat het is om een gezin te hebben. Een reddingsorganisatie genaamd SCARS komt vooral ook heel veel verlaten kittennestjes tegen.

Een van de vrijwilligers van de organisatie heeft een reddingshond die naar de naam Aragon luistert. Tijdens wandelingen in de omgeving van de bergen, nemen ze Aragon altijd mee. In de buurt worden vaak huisdieren in kartonnen dozen achtergelaten. Het gaat meestal om puppy’s, konijntjes, katten en zelfs vogels. De hongerige vossen hebben de dieren echter meestal sneller te pakken dan de vrijwilligers.

Toen ze op een dag op stap waren met Aragon, leidde de reddingshond recht naar een doos. Ditmaal zaten er schattige kittens in. De hond was de held van de dag. De redders waren precies op het nippertje bij de doos. Normaal duurt het niet lang voordat ze ten prooi vallen aan een vos of een ander roofdier.

Ze brachten de doos kittens meteen naar een dierenarts om de beestjes te laten onderzoeken. De medewerkers verzorgden ze 24 op 24 uur. Maar de kleine katjes hadden een heel speciale verzorger: de reddingshond Aragon. De hond besloot om hun pleegvader en beschermer te zijn. Honden maken geen onderscheid tussen soorten wanneer het aankomt op liefde!

En er is nog meer goed nieuws, want alle kittens vonden een eeuwige en liefdevolle thuis! Dat hebben ze natuurlijk te danken aan de geweldige Aragon!