-

Economie

Rechter beslist: Ineke moet haar appelgroene huisje toch overschilderen.

Woensdag besliste de Raad van State dat Ineke van Amersfoort uit Den Helder haar appelgroene huis toch moet overschilderen. De gemeente vond dat de helgroene kleur te veel afweek van de andere woningen in de wijk. De Raad van State gaf de gemeente nu gelijk.

De raad beklemtoonde dat het niet relevant is of de groene kleur nu ‘mooi of vrolijk’ is. Het gaat erom dat deze kleur in die mate afwijkt van de welstandseisen dat het een ‘welstandsexces’ is.

Ineke mag nu een nieuwe kleur kiezen, maar die moet wel eerst voorgelegd worden aan de gemeente. De Raad van State zegt dat de vrouw wel enige mate van keuzevrijheid heeft. Indien ze weigert haar gevel te schilderen, kan de gemeente dat doen op haar kosten.

Ineke schilderde haar huis in 2017 appeltjesgroen, maar de gemeente vond dat ze daarmee het welstandsbeleid schond. De gemeente eiste dat Ineke haar huis binnen het jaar een andere kleur moest geven. Ineke weigerde en startte een rechtszaak. In september 2019 kreeg de dame ongelijk van de rechtbank in Amsterdam. Daarop stelde ze hoger beroep in bij de Raad van State, maar ook daar ving de vrouw bot.

Bekijk het verslag van NH Nieuws over deze zaak hieronder! Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder