-

Filmpjes

Politie schenkt jongen (7) fiets nadat de zijne gestolen werd.

De politie van het Amerikaanse Conway had een geweldige verrassing voor de verjaardag van een kleine jongen. Zijn fiets was eerder gestolen bij een supermarkt, dus besloten ze om hem te verrassen met een gloednieuwe fiets!

Bryan Jeffery (7) huilde van geluk toen de politieagent die het onderzoek naar de diefstal hem zijn nieuwe fiets overhandigde.

Het ventje onthulde: “Dit had ik niet verwacht. Ik was erg verrast.”

Bryan en zijn familie wonen in de buurt van de supermarkt. Toen hij op 14 juli samen met zijn zus even in de winkel was, werd zijn fiets gestolen. De familie zei dat de fiets een kerstcadeau was. Daags nadien gaf de politie camerabeelden van de diefstal vrij in de hoop dat de fiets zou teruggevonden worden.

Detective Tim Gray wilde er alles aan doen om de jongen een nieuwe fiets te bezorgen. Hij wil alle lof echter niet op zich nemen, want ook andere mensen uit de gemeenschap staken een handje toe. De agent zei: “Het is verschrikkelijk voor een zesjarige om vlak voor je verjaardag je fiets te verliezen.” Daarom besloten ze om een verrassingsfeestje te organiseren dat de kleine jongen nooit meer zou vergeten!

Filmpjes

Heftige bodycambeelden avondklokrellen Eindhoven hakken er stevig in

bodycambeelden rellen Eindhoven

Verschillende Nederlandse steden hadden de voorbije dagen meer weg van een oorlogsgebied dan van een Westers land. Vooral in Eindhoven waren er zware rellen met vernielingen en plunderingen. Een fotograaf deelt nu heftige bodycambeelden van de ongeregeldheden.

De fotograaf met Instagram-account @emergencyresponsephotography deelt de beelden om mensen te tonen hoe heftig het er aan toeging.

Omdat hij heel veel vragen kreeg van mensen, besloot hij om de beelden vrij te geven. Zo vroeg iemand of de politie dan ook weet dat hij van de pers is? “Yes! Op mijn rugtas en helm staat heel groot PRESS. Ik draag een geel hesje en een speciale extra grote ‘rellen’ perskaart om mijn nek”, verduidelijkt hij.

De fotograaf geeft nog mee dat hij de bodycam draagt voor zijn eigen veiligheid. En als je de beelden zo ziet, is dat geen overbodige luxe.

Het moet gezegd, deze bodycambeelden hakken er stevig in. Bekijk de hele video hieronder.

De relschoppers zullen hun straf niet ontlopen. De bedoeling is om hen zoveel mogelijk te berechten via snelrecht en hen te laten opdraaien voor de schade. Niet alleen de hulpdiensten zijn het slachtoffer van dit zinloos geweld, maar ook gewone burgers. Ondernemers zagen hoe hun zaken geplunderd of vernield werden.

Zo kreeg een ondernemer in Geleen zelfs een boete omdat hij zijn zonnebankstudio wilde beschermen tegen plunderaars.

Lees verder