Connect with us

Economie

Politie rukt uit voor loslopende panter, maar het blijkt iets heel anders.

Het lijkt ons best normaal dat mensen schrikken wanneer ze een zwarte panter zien rondlopen. Dat is precies de melding die binnenliep bij de politie van Ille-sur-Têt. De politie nam de oproep serieus en haastte zich ter plaatse. Daar stelden de opgeluchte agenten vast dat het om iets heel anders ging.

De Gendarmerie des Pyrénées-Orientales deed het relaas op Facebook. Ze hadden een melding gekregen over een zwarte panter aan de oevers van de rivier.

De politie schreef: “Zonder enige tijd te verspillen, is een team naar de locatie gestuurd en dankzij perfecte kennis van het terrein en de lokale fauna kon het onderzoek snel afgerond worden.”

“Het gespotte wilde dier is snel gevonden en toonde zich behoorlijk gedwee jegens de agenten, die geen speciale middelen nodig hadden om de bedreiging te neutraliseren”, grapt de politie.

“De bijgevoegde foto bewijst dat de situatie compleet onder controle was. Ondertussen kan het baasje van het dier (of knuffeldier) zich altijd melden bij het lokale politiebureau.”

Deel dit verhaal als ook jij moest glimlachen!