-

Economie

Politie rukt uit voor krokodil in Brabantse achtertuin.

Een krokodil is wel het laatste dier dat je in Nederland tegen het lijf kunt lopen. Toen een wijkagent in het Brabantse Sprang-Capelle een telefoontje kreeg over een krokodil in een achtertuin, moest hij dan ook even de wenkbrauwen fronsen.

Omdat het telefoontje ‘zeer overtuigend’ was, besloot hij om op onderzoek uit te trekken. Toen de agent arriveerde, zag hij in een achtertuin langs het Halve Zolenpad daadwerkelijk een krokodil liggen. De politie schreef op Facebook: “Het beest lag rustig aan de waterkant te wachten op zijn prooi.”

De buren hoefden echter niets te vrezen. De politie stelt gerust: “De krokodil zag er behoorlijk echt uit, maar het bleek toch om een nep exemplaar te gaan.” Ondertussen vroeg de politie het ‘baasje’ om het ding weg te halen om geen onnodige paniek te zaaien.

‘Vond het wel grappig’

Het reptiel blijkt toe te behoren aan Frank van de Laar. Hij onthulde aan Hart van Nederland: “Ik heb de krokodil toevallig vorige week op Marktplaats gekocht. Ik vond het wel grappig om hem in mijn achtertuin langs de slootkant te leggen, daar gaat een fietspad langs.”

En zijn frats was een schot in de roots. Eerst kreeg hij een telefoontje van iemand die hem zei: “Niet schrikken, er ligt een krokodil bij u in de tuin.” Daarna stond dan de politie bij Frank op de stoep.

De krokodil lag enkele dagen in de tuin bij Frank, maar nu heeft hij het ding vastgebonden aan twee palen in de lucht. Op die manier ziet iedereen meteen dat het geen echte krokodil is.

Economie

We zongen allemaal de liedjes van deze muzieklegende, nu verpletterd van ellende en pijn

Phil Collins, een naam die synoniem staat voor muzikaal genie, heeft zijn leven gewijd aan het creëren van melodieën en ritmes die de essentie van meerdere generaties hebben gevangen.

 

Nu, op 70-jarige leeftijd, staat deze iconische figuur voor een bitterzoete symfonie van het leven zelf. Na een leven vol muzikale triomfen en persoonlijke opofferingen, realiseert Collins zich nu dat zijn lichaam niet langer de last kan dragen die zijn passie vereist.

Deze ontwikkeling markeert niet alleen een keerpunt in zijn leven maar ook een significant moment in de muziekgeschiedenis.

Tijdens een emotioneel interview met BBC Breakfast, uitgezonden op een rustige donderdagochtend, deelde Collins een diep persoonlijke strijd die velen verrassend vonden.

“Ik kan nauwelijks een stok in deze hand vasthouden,” onthulde hij, zijn stem doordrenkt van een mengeling van frustratie en berusting. Deze openbaring biedt een zeldzaam kijkje in de fysieke tol die decennia van onophoudelijke muzikale toewijding hebben geëist.

Het meest hartverscheurende aspect van deze situatie is misschien wel zijn uitgesproken verlangen om zij aan zij met zijn zoon te presteren, een droom die nu onbereikbaar lijkt.

De muzikale odyssee van Phil Collins is een verhaal van ongekende prestaties, van zijn solocarrière tot zijn onvergetelijke tijd met Genesis. Zijn stem en drumtalent hebben hem talloze onderscheidingen opgeleverd, waaronder meerdere Grammy Awards.

De aankondiging van de “The Final Domino?” tour, een evenement dat werd uitgesteld door de wereldwijde pandemie, beloofde fans een laatste gelegenheid om de magische samenwerking tussen Collins en Genesis te ervaren. De onthulling van zijn gezondheidsproblemen geeft echter aan dat zelfs legendes hun grenzen hebben.

Een van de meest symbolische momenten in deze saga is de overdracht van het drumstokje aan Nic, Collins’ zoon, die de drumverantwoordelijkheden op zich nam tijdens de tour.

Deze actie, hoewel emotioneel beladen, benadrukt de cyclische aard van het leven en muziek; de fakkel wordt doorgegeven, zelfs als de oorspronkelijke houders moeten terugtreden.

De reis van Phil Collins wordt niet alleen gekenmerkt door professionele successen maar ook door persoonlijke uitdagingen. Zijn scheiding van Orianne Cevey, gevolgd door een tumultueus en openbaar schandaal, heeft ongetwijfeld extra stress en verdriet veroorzaakt.

De emotionele en financiële gevolgen van deze periode in zijn leven hebben een extra dimensie toegevoegd aan zijn strijd, waardoor zijn beslissing om terug te treden uit de muziekwereld nog complexer wordt.

Terwijl we getuige zijn van het einde van Phil Collins’ actieve muzikale carrière, is het duidelijk dat zijn invloed verre van afneemt.

Zijn muziek, die de soundtrack van zoveel levens heeft gevormd, zal blijven bestaan, een testament aan zijn ongelooflijke talent en toewijding. Collins’ verhaal is er een van ongekende successen en menselijke kwetsbaarheid, een herinnering aan de prijs van artistieke grootsheid.

Lees verder