Connect with us

Economie

Politie rukt uit voor krokodil in Brabantse achtertuin.

Een krokodil is wel het laatste dier dat je in Nederland tegen het lijf kunt lopen. Toen een wijkagent in het Brabantse Sprang-Capelle een telefoontje kreeg over een krokodil in een achtertuin, moest hij dan ook even de wenkbrauwen fronsen.

Omdat het telefoontje ‘zeer overtuigend’ was, besloot hij om op onderzoek uit te trekken. Toen de agent arriveerde, zag hij in een achtertuin langs het Halve Zolenpad daadwerkelijk een krokodil liggen. De politie schreef op Facebook: “Het beest lag rustig aan de waterkant te wachten op zijn prooi.”

De buren hoefden echter niets te vrezen. De politie stelt gerust: “De krokodil zag er behoorlijk echt uit, maar het bleek toch om een nep exemplaar te gaan.” Ondertussen vroeg de politie het ‘baasje’ om het ding weg te halen om geen onnodige paniek te zaaien.

‘Vond het wel grappig’

Het reptiel blijkt toe te behoren aan Frank van de Laar. Hij onthulde aan Hart van Nederland: “Ik heb de krokodil toevallig vorige week op Marktplaats gekocht. Ik vond het wel grappig om hem in mijn achtertuin langs de slootkant te leggen, daar gaat een fietspad langs.”

En zijn frats was een schot in de roots. Eerst kreeg hij een telefoontje van iemand die hem zei: “Niet schrikken, er ligt een krokodil bij u in de tuin.” Daarna stond dan de politie bij Frank op de stoep.

De krokodil lag enkele dagen in de tuin bij Frank, maar nu heeft hij het ding vastgebonden aan twee palen in de lucht. Op die manier ziet iedereen meteen dat het geen echte krokodil is.