Connect with us

Economie

Jongen duwt BMW die hij van ouders kreeg in rivier omdat hij Jaguar wilde.

Sommige jongeren hebben in hun leven al zo veel gekregen dat ze arrogant worden en ondankbaar zijn voor geschenken waarvan anderen alleen maar kunnen dromen. We kennen allemaal wel dat ene kind dat alles heeft, maar nooit gelukkig is. Het laatste verhaal dat aan de oppervlakte kwam, gaat over een jongeman die zo ontevreden was met een auto die hij gekregen had, dat hij hem in de rivier duwde.

Verwend

De man genaamd Akash zou de gloednieuwe BMW in de rivier geduwd hebben omdat hij niet groot genoeg was naar zijn zin.

De auto werd in het water geduwd in Yamunanagar in het noorden van India, en moest met een kraan uit het water gehaald worden. Dat meldt Fox News.

De politie verklaarde:

“De jongen was arrogant en zei dat hij een Jaguar wilde omdat een BMW een beetje te klein was voor hem en zijn vrienden. We doen een vooronderzoek, maar dit lijkt een persoonlijke kwestie. We zullen handelen volgens de wet.”

De vader van de jongeman liet weten: “Ik wilde mijn zoon een verjaardagscadeau geven. We konden ons alleen maar een BMW veroorloven, terwijl hij bleef aandringen om een Jaguar te krijgen. Hij zei dat de auto te klein was, maar wij dachten dat het wel oké was. We hadden ons nooit durven inbeelden dat hij zoiets zou doen.”

Misschien moeten deze ouders hun zoon maar eens zeggen dat hij vanaf nu mag beginnen werken en sparen om zelf een Jaguar te kopen en ondertussen op de fiets mag rijden.

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending