-

Nieuwste

Papa sterft terwijl hij vier van zijn kinderen van verdrinking probeert te redden.

Deze papa offerde zijn leven op om vier van zijn kinderen van de verdrinkingsdood te redden. Johnny Lee Vann Jr. (35) is vader van zeven kinderen. Onlangs was hij met zijn kroost bij Wrightsville Beach in de Amerikaanse staat North Carolina. De uitstap veranderde in een nachtmerrie, toen vier van zijn kinderen van een steiger in de oceaan vielen.

De kinderen werden opgeslokt door de stroming en de hoge golven en vochten om boven water te blijven. Papa zag het voor zijn ogen afspelen en twijfelde geen seconde. Zijn vrouw Dawn Vann getuigde: “Hij heeft nooit geaarzeld. Hij gooide alles weg, telefoon, sleutels en rende naar de plaats.”

Johnny slaagde erin om een van zijn kinderen in veiligheid te brengen. Nadat hij opnieuw in de zee was gedoken om de andere kinderen te redden, kon hij helaas niet boven water blijven.

De vader en de kinderen lagen amper dertig seconden in het water, toen omstanders en redders in het water doken om hen te helpen. De moedige vader riep naar de redders dat ze eerst zijn kinderen moesten redden.

Dawn vervolgde: “Ze hadden hem gemakkelijk kunnen redden. Hij riep: ‘Vergeet mij. Red mijn kinderen. Dat was het enige wat voor hem telde.”

Nadat de kinderen gered waren, doken de redders terug in het water om de vader te redden. Ze probeerden hem drie kwartier lang te reanimeren, maar tevergeefs.

Een rouwende moeder vertelde: “Je kon je gewoon geen betere persoon voorstellen. Het had iemand anders kunnen zijn. Ik bedoel dan mezelf, ik had het veel liever geweest dan hij.”

Getuigen zeggen dat er op die plaats normaal borden staan om te waarschuwen voor de sterke stroming. Die borden waren weggeblazen door een orkaan en nooit vervangen.

Laten we deze held voor altijd herinneren. Rust in vrede, Johnny.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder