Connect with us

Verhalen

Papa sterft terwijl hij vier van zijn kinderen van verdrinking probeert te redden.

Deze papa offerde zijn leven op om vier van zijn kinderen van de verdrinkingsdood te redden. Johnny Lee Vann Jr. (35) is vader van zeven kinderen. Onlangs was hij met zijn kroost bij Wrightsville Beach in de Amerikaanse staat North Carolina. De uitstap veranderde in een nachtmerrie, toen vier van zijn kinderen van een steiger in de oceaan vielen.

De kinderen werden opgeslokt door de stroming en de hoge golven en vochten om boven water te blijven. Papa zag het voor zijn ogen afspelen en twijfelde geen seconde. Zijn vrouw Dawn Vann getuigde: “Hij heeft nooit geaarzeld. Hij gooide alles weg, telefoon, sleutels en rende naar de plaats.”

Johnny slaagde erin om een van zijn kinderen in veiligheid te brengen. Nadat hij opnieuw in de zee was gedoken om de andere kinderen te redden, kon hij helaas niet boven water blijven.

De vader en de kinderen lagen amper dertig seconden in het water, toen omstanders en redders in het water doken om hen te helpen. De moedige vader riep naar de redders dat ze eerst zijn kinderen moesten redden.

Dawn vervolgde: “Ze hadden hem gemakkelijk kunnen redden. Hij riep: ‘Vergeet mij. Red mijn kinderen. Dat was het enige wat voor hem telde.”

Nadat de kinderen gered waren, doken de redders terug in het water om de vader te redden. Ze probeerden hem drie kwartier lang te reanimeren, maar tevergeefs.

Een rouwende moeder vertelde: “Je kon je gewoon geen betere persoon voorstellen. Het had iemand anders kunnen zijn. Ik bedoel dan mezelf, ik had het veel liever geweest dan hij.”

Getuigen zeggen dat er op die plaats normaal borden staan om te waarschuwen voor de sterke stroming. Die borden waren weggeblazen door een orkaan en nooit vervangen.

Laten we deze held voor altijd herinneren. Rust in vrede, Johnny.