Connect with us

Economie

Onverlaat steelt collectebus voor zieke kindjes: ‘Makkelijke prooi’.

Woede bij café Persee in Deventer. Een meedogenloze dief ging aan de haal met een donatiekistje voor zieke kindjes. Gelukkig staat de onverlaat goed op camera.

Nadat ze in het café merkten dat het collectebusje verdwenen was, schreven ze op Facebook: “Wat een held ben je dan.” Met het kistje wilden ze geld inzamelen voor kinderen die aan Batten lijden. Dit is een zeldzame ziekte waaraan ook het zesjarig nichtje van de eigenaresse lijdt. “Maar deze meneer had het geld uit de donatiebox blijkbaar harder nodig dan kinderen die vechten tegen kinderdementie.”

Camerabeelden

Volgens het café staat de verdachte goed op beeld. Het gaat om een lichtgetinte man met een petje en donkere kleding. De eigenaresse getuigde: “We zagen een meneer die schijnbaar op zoek was naar iets. Dit was de makkelijkste prooi voor hem.”

Het is niet duidelijk hoeveel geld er precies in de collectebus zat. Volgens de eigenaresse waren er al aanzienlijk wat donaties gedaan. Het café maakte een afspraak bij de politie om aangifte te doen. De duidelijke beelden van de verdachte mogen echter niet worden verspreid. De eigenaresse zuchtte: “We verwachten dat we niets terugkrijgen, maar we hopen dat mensen alsnog gaan doneren.”