Connect with us

Economie

Tandartsen mogen voortaan extra coronatoeslag aanrekenen.

Een bezoek aan de tandarts zou wel eens duurder kunnen uitvallen dan je verwacht had. Voortaan mogen tandartsen immers een extra coronatoeslag aanrekenen.

De Nederlandse Zorgautoriteit kondigde deze week aan dat orthodontisten, mondhygiënespecialisten en tandartsen vanaf 1 augustus een coronatoeslag in rekening mogen brengen.

Als gevolg van de extra kosten die tandartsen hebben om de coronamaatregelen te respecteren, mogen zij nu 4,26 euro per patiënt aanrekenen.

Op de website van de autoriteit staat te lezen: “Het gaat dan om kosten die samenhangen met de zorg aan individuele patiënten, zoals het beoordelen van de gezondheidssituatie voorafgaand aan de behandeling en toenemende uitgaven aan persoonlijke beschermingsmiddelen. Ook moeten mondzorgaanbieders bij sommige behandelingen uit voorzorg meer handelingen doen, waardoor ze meer tijd kwijt zijn per patiënt,”

Op 1 november volgt er een evaluatie van de toeslag. Op dat moment wordt beslist of het komt te vervallen of eventueel aangepast wordt.

De zorgverzekeraars nemen deze kosten voor kinderen tot achttien jaar op zich. Wanneer er geen aanvullende verzekering is, moeten mensen deze kosten zelf vergoeden. Voor wie een aanvullende zorgverzekering heeft, hangt de vergoeding af van de verzekeringspolis en de zorgverzekeraar.

Ben jij het eens met deze maatregel?